ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Υόρκη: Εν ψυχρώ δολοφονία στην Times Square-Διαφεύγει ο δράστης

Νέα Υόρκη: Εν ψυχρώ δολοφονία στην Times Square-Διαφεύγει ο δράστης
REUTERS/Lucas Jackson/φωτογραφία αρχείου

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία της Νέας Υόρκης για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη της άγριας δολοφονίας ενός 27χρονου, λίγα μόλις μέτρα μακριά από την πολυσύχναστη Times Square.

Το περιστατικό, που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, αντιμετωπίζεται ως ανθρωποκτονία όπως τόνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο οποίος πρόσθεσε πως ο δράστης εξακολουθεί να διαφεύγει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του time, ο 27χρονος έπεσε νεκρός από έναν και μόνο πυροβολισμό που σημειώθηκε γύρω στις 4 τα ξημερώματα, τοπική ώρα, λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν την Πρωτοχρονιά, οπότε και η περιοχή αναμένεται να κατακλυστεί από τουλάχιστον ένα εκατομμύριο ανθρώπους.

Όπως αναφέρουν μαρτυρίες, η δολοφονία σημειώθηκε έξω από ένα μπαρ, με την αστυνομία να εκτιμά πως το περιστατικό δεν σχετίζεται με τρομοκρατία, γι΄αυτό και αντιμετωπίζεται ως αποτέλεσμα επίλυσης προσωπικών διαφορών μεταξύ των δύο ανδρών.

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο NBC, του πυροβολισμού προηγήθηκε μια φιλονικία μεταξύ των δύο ανδρών. Ωστόσο άλλος μάρτυρας, δεν έκανε λόγο για καυγά, αλλά αρκέστηκε να δηλώσει πως είδε απλά το θύμα να δέχεται τη σφαίρα, ενώ έβγαινε έξω από το μπαρ.

Το θύμα, ισπανικής καταγωγής όπως και ο δράστης σύμφωνα με τις Αρχές, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ