ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Εγκρίθηκε από τη Βουλή η φορολογική μεταρρύθμιση

ΗΠΑ: Εγκρίθηκε από τη Βουλή η φορολογική μεταρρύθμιση
REUTERS/Joshua Roberts

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει σαρωτικές φορολογικές περικοπές θα σταλεί τώρα στη Γερουσία που αναμένεται ότι θα το υπερψηφίσει αργά το βράδυ της Τρίτης ή τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Η πρώτη μεταρρύθμιση του φορολογικού κώδικα μετά από 30 χρόνια μπορεί να επικυρωθεί από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ακόμη και την επόμενη μέρα, εφόσον και τα δύο Σώματα του Κογκρέσου την εγκρίνουν.

Οι Δημοκρατικοί, πάντως, τάσσονται ομόφωνα κατά του νομοσχεδίου των Ρεμπουμπλικάνων και θεωρούν ότι δίνει διέξοδο στις επιχειρήσεις και στους οικονομικά ισχυρούς, προσθέτοντας 1,5 τρισεκ. δολάρια στο ομοσπονδιακό χρέος την επόμενη δεκαετία και διευρύνοντας το εισοδηματικό χάσμα στις ΗΠΑ μεταξύ πλουσίων και φτωχών.

Μάλιστα, όπως μετέδωσε νωρίτερα το Reuters, o αντιπρόεδρος Μάικ Πενς αποδείχθηκε προνοητικός και επαναπρογραμμάτισε το ταξίδι του στην Αίγυπτο και το Ισραήλ για τον Ιανουάριο, προκειμένου να είναι διαθέσιμος αυτή την εβδομάδα, στην περίπτωση που υπάρξει ισοψηφία και χρειαστεί η ψήφος του για να διασφαλιστεί ότι το νομοσχέδιο θα περάσει στη Γερουσία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ