ΚΟΣΜΟΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μέι - Τραμπ για την Ιερουσαλήμ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μέι - Τραμπ για την Ιερουσαλήμ
EPA/THIERRY CHARLIER/POOL

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το βράδυ της Τρίτης η Τερέζα Μέι και ο Ντόναλντ Τραμπ με θέμα συζήτησης την αναγνώριση από τις ΗΠΑ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

Σύμφωνα με το γραφείο της βρετανίδας πρωθυπουργού, η Μέι ξεκαθάρισε στον Τραμπ την αντίθεσή της με την απόφασή του. «Οι ηγέτες συζήτησαν τις διαφορετικές θέσεις τους και συμφώνησαν στη σημασία του να προωθήσουν οι ΗΠΑ νέες προτάσεις για ειρήνη και η διεθνής κοινότητα να τις στηρίξει», ανέφερε η δήλωση εκπροσώπου της Πρωθυπουργού.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας είχε δεχθεί δριμεία κριτική από την αντιπολίτευση καθώς άφησε να περάσουν 13 μέρες μέχρι να επικοινωνήσει με τον Τραμπ για να εκφράσει την επίσημη θέση της Βρετανίας σχετικά με το θέμα.

Η τηλεφωνική επικοινωνία της Τρίτης ήταν η πρώτη επαφή των δύο ηγετών μετά τη δημόσια αντιπαράθεσή τους στο twitter μετά την αναπαραγωγή από τον πρόεδρο των ΗΠΑ ανάρτησης της ακροδεξιάς οργάνωσης Britain First.

Σε ό,τι αφορά το μέλλον της διμερούς σχέσης μετά από το Brexit, το βρετανικό πρωθυπουργικό γραφείο ανέφερε ότι συμφωνήθηκε η σημασία μίας γρήγορης νέας εμπορική συμφωνίας μεταξύ Λονδίνου και Ουάσιγκτον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ