Βόρεια Κορέα: Δεν έχουμε καμία σχέση με την κυβερνοεπίθεση WannaCry
Η Βόρεια Κορέα διαψεύδει τις κατηγορίες των ΗΠΑ πως ήταν αυτή που ενορχήστρωσε την κυβερνοεπίθεση, που έγινε γνωστή με την ονομασία WannaCry και η οποία προκάλεσε τεράστια προβλήματα στους υπολογιστές νοσοκομείων, τραπεζών και άλλων εταιρειών σε όλη την υφήλιο νωρίτερα το 2017.
«Όπως έχουμε δηλώσει επανειλημμένα, δεν έχουμε καμιά σχέση με κυβερνοεπιθέσεις και δεν αισθανόμαστε ότι είναι ανάγκη να απαντάμε, κατά περίπτωση, σε τέτοιες παράλογες κατηγορίες από τις ΗΠΑ», είπε εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με το βορειοκορεάτικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
Η κατηγορία των ΗΠΑ αποτελεί μια σοβαρή πολιτική πρόκληση σε βάρος της Βόρειας Κορέας την οποία η Πιονγκγιάνγκ δεν θα ανεχθεί ποτέ, συμπλήρωσε ο ίδιος.
Πώς συνδέεται η Βόρεια Κορέα με την παγκόσμια κυβερνοεπίθεση
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατηγόρησε τη Βόρεια Κορέα ότι ευθυνόταν για την κυβερνοεπίθεση, ενώ το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας της Βρετανίας έκρινε επίσης πως είναι πολύ πιθανό να βρισκόταν πίσω από την επίθεση η ομάδα κυβερνοπειρατείας Lazarus, που συνδέεται με την Πιονγκγιάνγκ, κατά το Φόρεϊν Όφις.
Πρόγραμμα ηλεκτρονικών δημοπρασιών για αιγιαλούς και παραλίες: Πότε λήγει η προθεσμία
02:00
Μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ: Έως πότε είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για την κάλυψη 1.696 θέσεων
01:00
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του προγράμματος ψηφιακή ενδυνάμωση για ηλικιωμένους και ΑμεΑ
00:30
Ντουμπάι: Βρετανός κατηγορείται για κυβερνοεγκλήματα - Κατέγραψε σε βίντεο επίθεση ιρανικού drone
23:59