ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν σε ΟΗΕ: Μην ξεπουλήσετε τη βούλησή σας για μια χούφτα δολάρια

Ερντογάν σε ΟΗΕ: Μην ξεπουλήσετε τη βούλησή σας για μια χούφτα δολάρια
Kayhan Ozer/Presidential Palace/Handout via REUTERS

Έκκληση στη διεθνή κοινότητα να μην «πουληθεί» για μια «χούφτα δολάρια», απηύθυνε ο Ταγίπ Ερντογάν, μια ημέρα αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε να διακόψει την οικονομική βοήθεια των ΗΠΑ, πριν από την ψηφοφορία στον ΟΗΕ για την Ιερουσαλήμ.

«Καλώ ολόκληρο τον κόσμο: μην ξεπουλήσετε τη (δημοκρατική) βούλησή σας για μια χούφτα δολάρια. Τα δολάρια θα επιστρέψουν, όμως μια βούληση που έχει εξαγορασθεί ποτέ δεν θα επιστρέψει» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε στην Άγκυρα.

Οι δηλώσεις του Ερντογάν έγιναν λίγες ώρες πριν από την ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ επί του ψηφίσματος το οποίο καταδικάζει την αναγνώριση από την Ουάσιγκτον της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

Γενική Συνέλευση ΟΗΕ: Επί ποδός πολέμου για τη μάχη της Ιερουσαλήμ (vid)

Χθες, Τετάρτη, ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να διακόψει τη χρηματοδότηση των ΗΠΑ στις χώρες που θα ψηφίσουν υπέρ του σχεδίου απόφασης. «Αφήστε τους να ψηφίσουν εναντίον μας, θα εξοικονομήσουμε πολλά (χρήματα), μας είναι αδιάφορο» είπε ο μεγιστάνας.

2017 12 21T144100Z 260287337 RC1A4BE6B130 RTRMADP 3 USA TRUMP ISRAEL TURKEY

Kayhan Ozer/Presidential Palace/Handout via REUTERS

«Σήμερα, το "λίκνο της δημοκρατίας" αναζητεί πρόθυμους που θα πουληθούν για τα δολάρια. Κύριε Τραμπ, δεν μπορείτε να εξαγοράσετε τη δημοκρατική βούληση της Τουρκίας έναντι δολαρίων. Η απόφασή μας είναι ξεκάθαρη» επισήμανε ο πρόεδρος της Τουρκίας, όπως μετέδωσε το Reuters.

«Η ευχή μου είναι ότι (οι ΗΠΑ) δεν θα πετύχουν το αποτέλεσμα που επιθυμούν. Αναμένω ο κόσμος να δώσει ένα καλό μάθημα στην Αμερική, αυτό ελπίζω» συνέχισε ο Ερντογάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ