ΚΟΣΜΟΣ

Ο δήμος της Ρώμης ζητά αποζημίωση για το «γυμνό» χριστουγεννιάτικο δέντρο (pics)

Ο δήμος της Ρώμης ζητά αποζημίωση για το «γυμνό» χριστουγεννιάτικο δέντρο (pics)
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/CLAUDIO PERI

Ο δήμος της Ρώμης, μετά την ολοκλήρωση έρευνας για την απόδοση ευθυνών, προτίθεται να ζητήσει αποζημίωση, για το «γυμνό δέντρο» που παραδόθηκε στην δημοτική αρχή της Αιώνιας Πόλης και στολίσθηκε στην κεντρική πλατεία Πιάτσα Βενέτσια.

Αυτό ανακοίνωσε την Πέμπτη, η δήμαρχος της Ρώμης, Βιρτζίνια Ράτζι, προσθέτοντας, παράλληλα, με θετική διάθεση, ότι «ευτυχώς, υπάρχουν και σοβαρότερα προβλήματα». Το συγκεκριμένο έλατο, το οποίο έχει ουσιαστικά ξεραθεί, βαπτίσθηκε από τους ρωμαίους «spelacchio», δηλαδή, «το μαδημένο», αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

H μεταφορά του δέντρου από την τοποθεσία της βόρειας Ιταλίας, Βαλ Ντι Φιέμμεμ κόστισε στον δήμο της Ρώμης σαράντα οκτώ χιλιάδες ευρώ, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Προς το παρόν, όμως, κανείς δεν έχει καταλάβει αν ξεράθηκε λόγω λαθών που έγιναν κατά την κοπή του, στη φάση της μεταφοράς του ή στο «ξεαμπαλάρισμα», όταν έφθασε στην Ρώμη.

Οι απόψεις των κατοίκων της ιταλικής πρωτεύουσας διχάζονται: πολλοί δηλώνουν απογοητευμένοι από το «γυμνό» αυτό δέντρο, ενώ κάποιο άλλοι (όπως η δήμαρχος Ράτζι) δεν κρύβουν πως άρχισαν να το αγαπούν, ίσως και χάρη στην ιδιαιτερότητά του.

Τις επόμενες ώρες, πάντως, οι υπεύθυνοι του δήμου αναμένεται να προχωρήσουν σε «επιχείρηση έκτακτου καλλωπισμού» και να προσθέσουν πολύχρωμες μπάλες και φωτάκια, για να προσπαθήσουν να τονώσουν το γιορτινό στυλ του «spelacchio»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ