ΚΟΣΜΟΣ

Το αυστηρό μήνυμα του Πάπα στον κλήρο ενόψει των Χριστουγέννων

Το αυστηρό μήνυμα του Πάπα στον κλήρο ενόψει των Χριστουγέννων
REUTERS/Max Rossi

Ο πάπας Φραγκίσκος μίλησε χωρίς περιστροφές και με σκληρούς τόνους στον κλήρο του Βατικανού κατά την ανταλλαγή ευχών ενόψει των Χριστουγέννων

«Λέμε "όχι" σε όσους προδίδουν την εμπιστοσύνη της Εκκλησίας και παρουσιάζονται ως θύματα μαρτυρίου», είπε ο ποντίφικας, και θέλησε να κάνει σαφές σε ποιους αναφέρεται:

Σε άτομα τα οποία επιλέγονται με προσοχή για να δοθεί μεγαλύτερη ουσία και ισχύ στην μεταρρύθμιση, αλλά που δεν καταλαβαίνουν το επίπεδο των ευθυνών τους και αφήνουν να τους διαφθείρει η φιλοδοξία και η ματαιοδοξία. Και όταν κανείς τα απομακρύνει με ευγένεια, αυτοπαρουσιάζονται ως θύματα του συστήματος, του "μη πληροφορημένου πάπα", ή της «παλιάς φρουράς».

2017 12 21T154913Z 1756652653 RC1707911730 RTRMADP 3 PEOPLE BERNARDLAW FUNERAL

\

REUTERS/Max Rossi

Παράλληλα, ο Αργεντινός πάπας θέλησε να προσθέσει, σύμφωνα με το Αθηναϊκό πρακτορείο, πως: «υπάρχουν και άλλα μέλη του κλήρου που εργάζονται μέσα στο Βατικανό, στα οποία δίδουμε όλο τον αναγκαίο χρόνο για να επανέλθουν στον ορθό δρόμο, με την ελπίδα να βρουν, μέσα στην υπομονή της Εκκλησίας, μια ευκαιρία να μετανοήσουν και όχι για να προσπαθήσουν να εκμεταλλευθούν την όλη κατάσταση».

2017 12 21T154025Z 120065978 RC135775B440 RTRMADP 3 PEOPLE BERNARDLAW FUNERAL

REUTERS/Max Rossi

Ο Φραγκίσκος, στη συνέχεια, θέλησε να τονίσει ότι «η μεγάλη πλειοψηφία όσων απαρτίζουν τον κλήρο χαρακτηρίζονται από ικανότητα, καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια, διαθέτουν αυταπάρνηση αλλά και μεγάλη αγιότητα».

«Τα Χριστούγεννα αυτά ας μας ανοίξουν τα μάτια ώστε να εγκαταλείψουμε τα περιττά, τα αναληθή και ψεύτικα πράγματα, ότι είναι κακεντρεχές, και για να μπορέσουμε να δούμε κάθε τι αληθινό, το καλό και το αυθεντικό. Πραγματικά πολλές ευχές!» κατέληξε ο πάπας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ