ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση Λαβρόφ - Τζόνσον στη Μόσχα με πολλές «αιχμές» (pics)

Συνάντηση Λαβρόφ - Τζόνσον στη Μόσχα με πολλές «αιχμές» (pics)
REUTERS/Maxim Shemetov

Να σταματήσει η Ρωσία να αναμειγνύεται σε υποθέσεις της Ευρώπης ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, από τον ρώσο ομολογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στη Μόσχα.

Συγκεκριμένα, ο Τζόνσον βρέθηκε στη Ρωσία, στην πρώτη επίσκεψη βρετανού ΥΠΕΞ στη Μόσχα τα τελευταία πέντε έτη, και τόνισε στον συνομιλητή του πως η Βρετανία δεν μπορεί να παραβλέψει την εμπλοκή της Ρωσίας σε εκλογικές διαδικασίες σε όλο τον κόσμο, τις πράξεις της στην Ουκρανία, αλλά και τις διώξεις ομοφυλοφίλων στην Τσετσενία.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ, με τη σειρά του, επεσήμανε πως συμφωνήσαν με τον ομόλογό του ότι οι σχέσεις των χωρών τους δεν είναι ικανοποιητικές και δήλωσε πως συζητήθηκαν τρόποι για τη βελτίωσή τους.

Ο ίδιος είπε πως το θέμα της Ουκρανίας έπεσε στο τραπέζι των συζητήσεων, όπως και αυτά της Λιβύης, της Υεμένης, του Ιράκ, της Βόρειας Κορέας και της Συρίας.

Οι δύο τους, σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις του Λαβρόφ, που μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ανέπτυξαν και το θέμα των επιπτώσεων του Brexit στις εμπορικές συναλλαγές Βρετανίας – Ρωσίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ