ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: Τρεις νεκροί από έκρηξη αυτοσχέδιας νάρκης στα σύνορα με το Αφγανιστάν

Πακιστάν: Τρεις νεκροί από έκρηξη αυτοσχέδιας νάρκης στα σύνορα με το Αφγανιστάν
EPA/ARSHAD ARBAB/φωτογραφία αρχείου

Τρεις συνοριοφρουροί σκοτώθηκαν όταν εξερράγη αυτοσχέδια νάρκη την Κυριακή στο Βόρειο Ουαζιριστάν, μια απομονωμένη περιοχή των φυλών στο βορειοδυτικό Πακιστάν, στα σύνορα με το Αφγανιστάν, ανέφεραν πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας.

Οι στρατιώτες έλεγχαν έναν δρόμο πριν περάσει μια στρατιωτική οχηματοπομπή όταν μια αυτοσχέδια νάρκη εξερράγη, εξήγησε στέλεχος των πακιστανικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Η έκρηξη η οποία στοίχισε τη ζωή στα τρία μέλη της συνοριοφρουράς έγινε στο χωριό Γουλάμ Χαν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Μέλη της υπηρεσίας πληροφοριών επιβεβαίωσαν το συμβάν και τον απολογισμό.

Διατάχθηκε απαγόρευση της κυκλοφορίας στην περιοχή και διεξάγεται έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών, είπε ακόμη το στέλεχος των υπηρεσιών ασφαλείας.

Το χωριό Γουλάμ Χαν βρίσκεται στο Βόρειο Ουαζιριστάν, μία από τις επτά περιοχές των φυλών που γειτονεύουν με το Αφγανιστάν, όπου οι Ταλιμπάν παραμένουν ισχυροί. Παρότι δεν υπήρξε ανάληψη της ευθύνης, η μέθοδος δράσης παραπέμπει στους Ταλιμπάν.

Μολονότι καταγράφεται μείωση του αριθμού των επιθέσεων στο Πακιστάν τα τελευταία χρόνια, έπειτα από μια σειρά επιχειρήσεων του στρατού εναντίον των ισλαμιστών στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, οι οργανώσεις των ανταρτών διατηρούν ακόμη τη δυνατότητα να διαπράττουν αιματηρές επιθέσεις.

Στις αρχές του Δεκεμβρίου, μια επίθεση την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν οι πακιστανοί Ταλιμπάν εναντίον μιας σχολής γεωργικής κατάρτισης στην Πεσάβαρ είχε στοιχίσει τη ζωή σε εννέα ανθρώπους, ενώ δεκάδες άλλοι είχαν τραυματιστεί.

Το νέο κύμα βίαιων επεισοδίων καταγράφεται ενώ εκατοντάδες κάτοικοι που είχαν εκτοπιστεί κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων στο Βόρειο Ουαζιριστάν προετοιμάζονται να επιστρέψουν στα σπίτια τους, αφού η περιοχή χαρακτηρίζεται πλέον ασφαλής από τον στρατό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ