ΚΟΣΜΟΣ

Ο «λαθρεπιβάτης» που κατάφερε να περάσει από όλα τα συστήματα ελέγχου

Ο «λαθρεπιβάτης» που κατάφερε να περάσει από όλα τα συστήματα ελέγχου
Φωτογραφία Αρχείου REUTERS/Yuya Shino

Πτήση αεροσκάφους ιαπωνικής εταιρίας αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω στο Λος Άντζελες, απ΄ όπου απογειώθηκε, λόγω ενός… «λαθρεπιβάτη».

Το αεροσκάφος της All-Nippon Airways αναγκάστηκε να κάνει στροφή πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό όταν εντόπισε ένα άτομο, το οποίο είχε περάσει απ’ όλα τα συστήματα ελέγχου όμως είχε εισιτήριο για άλλη πτήση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν υπήρξε κανένα ζητήματα ασφαλείας, καθώς ο επιβάτης δεν ανέβηκε στο αεροσκάφος για να διαπράξει κάποιο έγκλημα, αλλά… από λάθος.

Το μοντέλο από τις ΗΠΑ, Κρίσι Τέιγκεν και ο σύζυγός της, Τζον Λέτζεντ, ήταν στην ίδια πτήση. Το μοντέλο μετέφερε μέσω του twitter όλες τις εξελίξεις στους 9.2 εκατομμύρια followers της, δηλώνοντας πως δεν της έχει ξανατύχει παρόμοιο περιστατικό.

«Στις 4 ώρες, της συνολικά 11 ωρών, πτήσης μας γυρίζουμε πίσω λόγω ενός επιβάτη, ο οποίος δεν θα έπρεπε να είναι στο αεροπλάνο. Γιατί… γιατί πρέπει να γυρίσουμε όλοι πίσω, δεν ξέρω», έγραψε εμφανώς εκνευρισμένη.

«Γιατί να τιμωρηθούμε όλοι για το λάθος ενός ατόμου;», διερωτήθηκε η Τέιγκεν και συνέχισε: «Γιατί να μην προσγειωθούμε στο Τόκιο και αυτό το άτομο να επιστρέψει πίσω; Δεν είναι καλύτερη ιδέα; Όλοι αναρωτιόμαστε».

Παράλληλα, το μοντέλο ενημέρωσε πως η αστυνομία πήρε καταθέσεις από άτομα που κάθονταν κοντά στον συγκεκριμένο επιβάτη, η ταυτότητα του οποίου παραμένει άγνωστη, όπως και το φύλο του.

Η αστυνομία του LAX ανέφερε πως όλα έγιναν λόγω ενός «μπερδέματος που όμως επιλύθηκε», τονίζοντας πως το αεροσκάφος θα απογειωθεί και πάλι την Τετάρτη.

Εκπρόσωπος των Αρχών μίλησε στο KTLA και δήλωσε πως το μπέρδεμα αποκαλύφθηκε ενώ το αεροσκάφος ήταν ήδη 4 ώρες στον αέρα, όμως έπρεπε να επιστρέψει στο Λος Άντζελες σε κάθε περίπτωση.

«Έλεγαν συνέχεια πως εκείνο το άτομο είχε εισιτήριο της United. Εμείς είμαστε σε πτήση της ANA», ανέφερε η Τέιγκεν προσθέτοντας πως «βασικά το σκάνερ επιβίβασης επιβατών είναι μία χαζομάρα, που κάνει χαζούς ήχους».

Οι 150 επιβάτες της πτήσης ταξίδεψαν συνολικά 7 ώρες και 56 λεπτά για να… μην πάνε πουθενά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ