ΚΟΣΜΟΣ

Ήταν φίλοι 60 χρόνια όταν ανακάλυψαν πως είναι βιολογικά αδέλφια

Ήταν φίλοι 60 χρόνια όταν ανακάλυψαν πως είναι βιολογικά αδέλφια
CNNi

Η φιλία του Walter Macfarlane και του Alan Robinson μετρά περισσότερα από 60 χρόνια. Γνωρίστηκαν στο Δημοτικό σχολείο, αθλούνταν μαζί, παντρεύτηκαν και τα παιδιά τους είναι πλέον φίλοι. Ύστερα από μία ζωή ο ένας στο πλευρό του άλλου ανακάλυψαν πως είναι αδέλφια.

Ο 74χρονος Macfarlane γεννήθηκε το 1943 στη Χονολουλού της Χαβάης και η μητέρα του ήθελε να τον δώσει για υιοθεσία. Οι γονείς της το έμαθαν και αποφάσισαν να υιοθετήσουν το παιδί ανώνυμα.

«Ήταν μία τρελή περίοδος και δεν έχουμε καμία ιδέα σχετικά με το τι την οδήγησε σε αυτή την απόφαση», αναφέρει η Cindy Macfarlane-Flores, κόρη του 74χρονου, στο CNNi αναφερόμενη στην δύσκολη περίοδο της γέννησης του πατέρα του, που σημαδεύτηκε από τις επιπτώσεις της επίθεσης στο Περλ Χάρμπορ.

Δεκαπέντε μήνες μετά τη γέννηση του Macfarlane, γεννήθηκε και ο 72χρονος σήμερα Robinson. Και αυτός δόθηκε άμεσα για υιοθεσία, χωρίς να γνωρίσει ποτέ την οικογένειά του.

«Ήταν καλό για μένα», λέει ο ίδιος. «Με μεγάλωσαν οι καλύτεροι άνθρωποι που μπορείς να φανταστείς. Αλλά, όταν απέκτησα τα δύο παιδιά μου αναρωτήθηκα για την οικογενειακή μου ιστορία, γιατί δεν μπορείς ποτέ να απαντήσεις σε ερωτήσεις ιατρικής φύσεως σε επίσημα έγγραφα».

Ο Macfarlane και ο Robinson γνωρίστηκαν στην έκτη δημοτικού και έτσι ξεκίνησε μία μεγάλη φιλία.

2

Τα δύο αδέλφια σε μικρή ηλικία/CNNi

«Ο Walter έμενε στον ίδιο δρόμο. Η μητέρα του ήταν πολύ καλή φίλη της οικογένειάς μου», θυμάται ο 72χρονος, «και η μαμά μου ήταν νοσοκόμα στο σχολείο. Έτσι κάθε φορά που αρρώσταινε οι οικογένειες μας συναντιόνταν».

Οι δυό τους αγωνίστηκαν στην ίδια ομάδα ποδοσφαίρου και μετά από κάποια χωριστά χρόνια που φοίτησαν στο κολέγιο και πολέμησαν στο Βιετνάμ, επέστρεψαν στη Χονολουλού και έκαναν τις δικές τους οικογένειες.

«Μεγαλώσαμε φωνάζοντας τον θείο Alan», λέει η κόρη του 74χρονου. «Ο θείος Alan ήταν το είδωλο του αδελφού μου καθώς ήταν απίστευτος πιλότος. Έχω ορισμένες φωτογραφίες μας στο σκάφος του όταν ήμασταν 9 και 10 ετών, μαζί με την κόρη του που ήταν 4».

Το κυνήγι των απαντήσεων

Πριν από μερικά χρόνια ο Robinson έλαβε δύο δώρα γενεθλίων: τεστ DNA από δύο υπηρεσίες που εξειδικεύονται στην εύρεση συγγενών. Δεν το σκέφτηκε πολύ, έδωσε αμέσως τα δείγματα. Λίγο αργότερα έκανε το ίδιο και ο Macfarlane, που ήθελε να ανακαλύψει τους συγγενείς του.

Τα αποτελέσματα ήρθαν και «ο ισχυρότερος δεσμός ήταν με τον «Robi737», που το τεστ έδειξε ότι είναι ετεροθαλής αδελφός του», λέει η Macfarlane-Flores για τα αποτελέσματα του πατέρα της. «Η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι είχαν τον ίδιο πατέρα. Αλλά είχαν ίδιο χρωμόσωμα X, που μεταφέρεται από τη μητέρα. Άρα, έχουν την ίδια μητέρα».

Η κόρη του 74χρονου μίλησε άμεσα στη μητέρα της και ρώτησε αν ξέρει κάποιον που θα χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο «Robi737». Τότε η μητέρα της είχε την ιδέα: «Πες στον μπαμπά να ρωτήσει τον θείο Alan… γιατί πετούσε ένα 737s των Aloha Airlines… και όλοι τον φώναζαν Robby τότε», της είπε.

3

CNNi

Ο Robinson επιβεβαίωσε πως αυτός είναι ο μυστηριώδης «Robi737».

«Προσπαθούσαν να το παίξουν άνετοι, αλλά ο μπαμπάς μου έκλαιγε», θυμάται η Macfarlane-Flores.

Οι οικογένειες διοργάνωσαν ένα μεγάλο πάρτι για να ανακοινώσουν τα σημαντικά νέα σε όλους. «Συνήθως δεν κλαίω εύκολα, αλλά το έκανα μπροστά σε όλους, τα συναισθήματα ήταν τόσα πολλά», λέει ο Robinson. «Ήταν μία συγκλονιστική εμπειρία. Η οικογένεια ήταν τόσο στοργική και αποδεκτική».

Ένα κοινό – ευτυχισμένο μέλλον

«Αν μπορούσα να επιλέξω την οικογένειά μου, θεωρώ πως θα διάλεγα τους Macfarlanes», λέει η Eva Robinson, γυναίκα του 72χρονου. «Τόσο πολύ τους συμπαθώ».

«Είναι ένα Χριστουγεννιάτικο θαύμα», δηλώνει η Macfarlane-Flores. «Και το πιο ωραίο κομμάτι είναι πως δεν χρειάζεται να τον γνωρίσεις για να μάθεις για τη ζωή του, γιατί ο θείος Alan είναι κάποιος που αγαπάμε και θαυμάζουμε όλη μας τη ζωή».

Τώρα τα δύο αδέλφια θέλουν ακόμη ένα θαύμα: να βρουν τους βιολογικούς πατεράδες τους.

After 60 years of friendship, they learned they're biological brothers, by Sandee LaMotte, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ