ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Δραματικό βίντεο από τη διάσωση δύο νεαρών από αναποδογυρισμένο αυτοκίνητο

ΗΠΑ: Δραματικό βίντεο από τη διάσωση δύο νεαρών από αναποδογυρισμένο αυτοκίνητο
REUTERS/Amr Alfiky/ file photo

Ένα βίντεο με τη δραματική διάσωση δύο νεαρών από αυτοκίνητο το οποίο έχει ανατραπεί μετά από ατύχημα στις ΗΠΑ, είδε την Πέμπτη το φως της δημοσιότητας.

Όπως φαίνεται σε αυτό, δύο αστυνομικοί σπεύδουν στο σημείο όπου βρίσκεται αναποδογυρισμένο το όχημα και ξεκινούν προσπάθεια για να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες που βρίσκονται μέσα σε αυτό. Οι στιγμές που ακολουθούν είναι δραματικές: οι αστυνομικοί ακούγονται να φωνάζουν, καθώς επιχειρούν ενάντια στο χρόνο, ενώ καπνοί αρχίζουν να βγαίνουν από το όχημα.

Ο κίνδυνος να ξεσπάσει πυρκαγιά και να γίνει έκρηξη, είναι υπαρκτός. Οι αστυνομικοί καταφέρνουν να απεγκλωβίσουν τον ένα επιβάτη, ο οποίος γλιστρά μέσα από το όχημα.

Την τελευταία στιγμή κυριολεκτικά καταφέρνουν να απεγκλωβίσουν και τον δεύτερο, τον οποίο σέρνουν έξω από το όχημα, αφού έχει χάσει τις αισθήσεις του.

Ένας τρίτος επιβάτης του οχήματος εντοπίστηκε κοντά σε αυτό. Και τα τρία θύματα μεταφέρθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Τρίτη στο Milwaukee και το βίντεο καταγράφηκε από κάμερα σώματος που είχε πάνω του ο ένας αστυνομικός.

Παρότι η διάσωση κράτησε σχεδόν μόλις 60 δευτερόλεπτα, όπως λέει ο ένας εκ των δύο αστυνομικών, εκείνου του φάνηκε πολύ περισσότερο.

«Ήξερα ότι υπήρχε κίνδυνος ανάφλεξης , αλλά εκείνη τη στιγμή δεν σκεφτόμασταν αυτό. Σκεφτόμασταν ότι πρέπει να συνεχίσουμε μέχρι να τους βγάλουμε όλους έξω», λέει.

Οι δύο αστυνομικοί θεωρούνται πλέον ήρωες και θα τους αποδοθεί τιμητικό βραβείο για τον ηρωισμό τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ