ΚΟΣΜΟΣ

Επιστήμονες δημιούργησαν υγιεινό... μπέικον!

Επιστήμονες δημιούργησαν υγιεινό... μπέικον!
Pixabay

Ήρθε η στιγμή να διαβάσετε το πιο ευχάριστο νέο της... ημέρας: Το γευστικότατο μπέικον γίνεται ακόμη πιο ελκυστικό, καθώς οι επιστήμονες κατάφεραν να δημιουργήσουν μία πιο υγιεινή μορφή του!

Για του λόγου το αληθές, Βρετανοί παραγωγοί τροφίμων συνεργάστηκαν με Ισπανούς χημικούς και κατάφεραν να δημιουργήσουν το πρώτο μπέικον του κόσμου που δεν περιέχει νιτρώδη άλατα από τα λαχανικά ή από άλλα συντηρητικά.

Πρόσφατη οδηγία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) αναφέρει πως τα επεξεργασμένα κρέατα, όπως είναι και το μπέικον, είναι αντίστοιχα επικίνδυνα για την υγεία με το κάπνισμα και τον αμίαντο, διότι τα νιτρώδη άλατα που προστίθενται σε αυτά, μακροχρόνια, μπορούν να προκαλέσουν ακόμη και καρκίνο.

Ο ΠΟΥ εκτιμά πως 34.000 θάνατοι λόγω καρκίνου του λεπτού ή του παχέος εντέρου προκλήθηκαν από διατροφές οι οποίες βασίζονταν σε επεξεργασμένο κρέας. Εν συνεχεία, ο οργανισμός προειδοποίησε πως όσοι τρώνε δύο φέτες μπέικον την ημέρα έχουν 18% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίζουν καρκίνο του εντέρου.

Οι άνθρωποι που δημιούργησαν τώρα αυτή τη νέα, πιο υγιεινή μορφή του αλλαντικού, δήλωσαν πως βασίστηκαν σε μεσογειακά μπαχαρικά και κατάφεραν να φτάσουν στη γεύση το μπέικον που γνωρίζουμε σήμερα, με τη μόνη διαφορά πως δεν εμπεριέχει τόσους κινδύνους για την υγεία μας.

Από ό,τι φαίνεται έφτασε η στιγμή που θα κάθε μας πρωινό θα περιέχει μπέικον και δεν θα νιώθουμε τύψεις ή φόβο!

fricassee 978061 1920


Πηγή: Pixabay

ΔΗΜΟΦΙΛΗ