Ραχόι: Παράλογο να θέλει να κυβερνήσει εξ΄αποστάσεως ο Πουτζντεμόν
«Παράλογο» χαρακτήρισε ο Μαριάνο Ραχόι το γεγονός ότι ο Κάρλες Πουτζντεμόν, θέλει να κυβερνήσει την Καταλονία από το Βέλγιο, όπου έχει καταφύγει για να διαφύγει από τις δικαστικές διώξεις.
«Είναι παράλογο να προσποιείται ότι είναι πρόεδρος μιας περιφέρειας ενώ ζει στο εξωτερικό και ακόμη πιο παράλογο να προσποιείται ότι ασκεί αυτά τα καθήκοντα από το εξωτερικό», δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός, στους δημοσιογράφους, μια εβδομάδα αφότου τα αυτονομιστικά κόμματα ανανέωσαν την πλειοψηφία τους στο περιφερειακό κοινοβούλιο.
Ο Ραχόι ανακοίνωσε επίσης πως συγκαλεί την πρώτη συνεδρίαση του νέου κοινοβουλίου για τις 17 Ιανουαρίου. Ο πρώτος γύρος της ψηφοφορίας για να εκλεγεί ο πρόεδρος της περιφέρειας θα διεξαχθεί μέσα στις δέκα επόμενες ημέρες, υπενθύμισε.
Το ψηφοδέλτιο του Πουτζντεμόν είναι αυτό που συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους των υποστηρικτών της ανεξαρτησίας στις περιφερειακές εκλογές της 21ης Δεκεμβρίου. Οι οπαδοί του εξετάζουν το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος εξ αποστάσεως για την αρχηγία της περιφερειακής κυβέρνησης.
Το αντίπαλο αυτονομιστικό κόμμα, η Δημοκρατική Αριστερά της Καταλονίας (ERC), τον καλεί αντίθετα να επιστρέψει στην Ισπανία, όπου είναι πιθανό να συλληφθεί και να φυλακισθεί, όπως ο επικεφαλής της ERC Οριόλ Ζουνκέρας.
Αμφότεροι κατηγορούνται για «εξέγερση» και «αποσχιστική δράση», όπως και περίπου 20 άλλοι αυτονομιστές ηγέτες, για τον ρόλο τους στην απόπειρα απόσχισης της Καταλονίας, το κοινοβούλιο της οποίας κήρυξε στις 27 Οκτωβρίου την ανεξαρτησία της ισπανικής αυτής περιφέρειας.
Διαβάστε το άρθρο για τη Δικαιοσύνη και τη διαφθορά που οδήγησε στην πειθαρχική δίωξη του Β. Φλωρίδη
15:28
Εκλογές στο Ισραήλ: Ο Άιζενκοτ κάλεσε τους ψηφοφόρους να εκδιώξουν «την χειρότερη κυβέρνηση»
15:18
Γαλλία: Τέλος το Parcoursup έως το 2028 και 15.000 νέες θέσεις εισαγωγής - Τα μέτρα της κυβέρνησης
15:15
Δίκη Τεμπών: Άκουγα βοήθεια καίγομαι, αλλά ήμουν πάνω, δε μπορούσα να βοηθήσω», κατέθεσε επιζήσασα
15:15