ΚΟΣΜΟΣ

Τεράστια πυρκαγιά σε πάρκινγκ στο Λίβερπουλ - Καταστράφηκαν εκατοντάδες οχήματα (pics&vids)

Τεράστια πυρκαγιά σε πάρκινγκ στο Λίβερπουλ - Καταστράφηκαν εκατοντάδες οχήματα (pics&vids)
REUTERS/Phil Noble

Μάχες με τις φλόγες κλήθηκαν να δώσουν οι πυροσβέστες στο Λίβερπουλ, στη βόρεια Αγγλία, το βράδυ της παραμονής Πρωτοχρονιάς, για να θέσουν υπό έλεγχο την τεράστια πυρκαγιά που μαινόταν σε πολυώροφο πάρκινγκ.

Λόγω των φλογών, που κατέστρεψαν εκατοντάδες αυτοκίνητα, οι αρχές προχώρησαν στην απομάκρυνση των ενοίκων διαμερισμάτων πολυκατοικιών και οικημάτων στην περιοχή γύρω από το πάρκινγκ.

Κατά την αστυνομία, όλα τα αυτοκίνητα που βρίσκονταν σταθμευμένα στο πάρκινγκ Kings Dock — χωρητικότητας 1.600 θέσεων — καταστράφηκαν και οι κάτοχοί τους θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τις ασφαλιστικές τους εταιρείες.

Μια διεθνής ιππική επίδειξη που σχεδιαζόταν να γίνει στον χώρο Echo Arena, πλάι στο πάρκινγκ, ακυρώθηκε. Οι οργανωτές διαβεβαίωσαν ότι όλοι οι άνθρωποι και τα άλογα που θα έπαιρναν μέρος είναι ασφαλείς.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Μέρσισαϊντ, τα πρώτα στοιχεία υποδεικνύουν ότι εκδηλώθηκε φωτιά από ατύχημα μέσα σε ένα αυτοκίνητο, η οποία είχε συνέπεια την ανάφλεξη δεκάδων άλλων.

Πυροσβέστες, φορώντας αναπνευστήρες, συνέχιζαν να μάχονται με τις φλόγες έξι ώρες αφότου έσπευσαν στο σημείο.

Το δημοτικό συμβούλιο του Λίβερπουλ ανακοίνωσε πως άνοιξε ένα κέντρο υποδοχής για τους ανθρώπους που αδυνατούν να πάνε στα σπίτια τους εξαιτίας της πυρκαγιάς. Ο δήμαρχος της πόλης Τζο Άντερσον μετέβη στον τόπο της καταστροφής, που χαρακτήρισε αργότερα σοβαρό συμβάν.

«Οι δημότες του Λίβερπουλ ποτέ δεν μας απογοητεύουν με τη γενναιοδωρία τους και όλοι πλέον έχουν βρει κάπου να καταλύσουν ή κάποιον να τους μεταφέρει. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι τηλεφώνησαν για να προσφέρουν τη βοήθειά τους», ανέφερε μέσω Twitter ο Άντερσον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ