Μία μέρα μετά το «άνοιγμα» του Κιμ Γιονγκ Ουν προς τη Νότια Κορέα για βελτιστοποίηση των σχέσεων Πιονγκγιάνγκ – Σεούλ, ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος, Μουν Τζε-ιν, δήλωσε πως η επίτευξη αυτού συνδέεται άρρηκτα με την επίλυση της κρίσης που έχει προκαλέσει το πυραυλικό πρόγραμμα του Βορρά.

Διαβάστε επίσης

Στην εναρκτήρια τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του υπουργικού του συμβουλίου, ο Μουν ζήτησε πάντως από τα υπουργεία Επανένωσης και Αθλητισμού να λάβουν το ταχύτερο μέτρα ώστε η Βόρεια Κορέα να μπορέσει να συμμετάσχει στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ.

Η τοποθέτηση αυτή του Μουν ακολουθεί την ομιλία που έκανε την Πρωτοχρονιά ο ηγέτες της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, τονίζοντας ότι ο δρόμος προς τον διάλογο ανάμεσα στην Πιονγκγιάνγκ και τη Σεούλ είναι «ανοικτός» και εκφράζοντας την πρόθεση να στείλει βορειοκορεάτες αθλητές να πάρουν μέρος στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διοργάνωση της Πιονγκτσάνγκ

Από την πρώτη στιγμή η Νότια Κορέα χαρακτήρισε ευπρόσδεκτες τις δηλώσεις του Κιμ για την αποστολή αντιπροσωπείας της χώρας του στους αγώνες. 


Διαβάστε επίσης

Συζητήσεις Ουάσινγκτον και Πιονγκγιάνγκ για την απελευθέρωση 3 Αμερικανών κρατουμένων στην Β. Κορέα

Σπάνιο μήνυμα του Κιμ Γιονγκ Ουν στην Κίνα – Συνεχάρη τον Σι Τζινπίνγκ

Bild: Οι πύραυλοι της Βόρειας Κορέας πλέον μπορούν να φθάσουν και στην Ευρώπη

Οι πυρηνικοί αντιδραστήρες της Βόρειας Κορέας παρουσιάζουν νέα σημάδια «ζωής»