ΚΟΣΜΟΣ

Ταϊβάν: Καταδικάστηκε να καταβάλει στη μητέρα του τα χρήματα που ξόδεψε εκείνη για την ανατροφή του

Ταϊβάν: Καταδικάστηκε να καταβάλει στη μητέρα του τα χρήματα που ξόδεψε εκείνη για την ανατροφή του
Pixabay

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ταϊβάν καταδίκασε έναν 41χρονο οδοντίατρο να καταβάλει στη μητέρα του 22,23 εκατομμύρια ταϊβανέζικα δολάρια (626.000 αμερικανικά δολάρια) ως αποζημίωση για τα χρήματα που ξόδεψε εκείνη για να τον αναθρέψει.

Το δικαστήριο απεφάνθη ότι ο άνδρας αυτός θα πρέπει να σεβαστεί τους όρους του συμβολαίου που είχε υπογράψει με τη μητέρα του πριν 20 χρόνια, βάσει των οποίων δεσμευόταν να την αποζημιώσει.

Η ενάγουσα, επίσης οδοντίατρος με δικό της ιατρείο, ανέθρεψε μόνη της τα δύο της παιδιά, αφού πήρε διαζύγιο από το σύζυγό της το 1990.

Φοβούμενη ότι κανένας δεν θα τη φροντίσει στα γεράματά της, η γυναίκα υπέγραψε με τους γιους της, όταν αυτοί έγιναν 20 ετών, ένα συμβόλαιο το οποίο προέβλεπε ότι θα έπρεπε να της καταβάλουν το 60% των καθαρών εσόδων τους από το οδοντιατρείο, έως το ποσό των 25 εκατομμυρίων ταϊβανέζικων δολαρίων.

Πριν οκτώ χρόνια η γυναίκα είχε προσφύγει στα δικαστήρια εκτιμώντας ότι οι γιοι της δεν τηρούν τους όρους του συμβολαίου που έχουν υπογράψει. Τελικά ο μεγαλύτερος γιος δέχθηκε να της καταβάλει πέντε εκατομμύρια ταϊβανέζικα δολάρια.

Ο μικρότερος γιος της όμως επέμενε ότι το συμβόλαιο αυτό αντίκειται στο έθιμο που θέλει να μην αποτιμάται με οικονομικούς όρους η εκπαίδευση που παρέχεται σε ένα παιδί από τους γονείς του. Κατώτερα δικαστήρια τον είχαν δικαιώσει, όμως το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι η μητέρα του έχει δίκιο.

Αν και η κινεζική παράδοση θέλει τα παιδιά να φροντίζουν τους ηλικιωμένους γονείς τους, οι υποθέσεις πολλών ηλικιωμένων που εγκαταλείπονται μόνοι τους έχουν προκαλέσει τρόμο τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα κάποιοι έφτασαν στο σημείο να ζητούν να νομοθετηθούν ποινές φυλάκισης για τους ενήλικες που αρνούνται να φροντίσουν τους γονείς τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ