ΚΟΣΜΟΣ

Παρατηρήσεις και από την Ελλάδα για την οριοθέτηση ΑΟΖ αναμένει η Κύπρος

Παρατηρήσεις και από την Ελλάδα για την οριοθέτηση ΑΟΖ αναμένει η Κύπρος
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Παρατηρήσεις και από την Ελλάδα σχετικά με την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης περιμένει η Κύπρος, δεδομένου ότι οι ζώνες που χωρίζουν τις ΑΟΖ των δύο χωρών εφάπτονται.

Αυτό επεσήμανε το Σάββατο ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης και ερωτηθείς πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις θα προχωρήσει η Λευκωσία στην οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης απάντησε πως «έχει ήδη λεχθεί ό,τι ήταν να λεχθεί, επομένως δεν έχω να προσθέσω τίποτα. Περιμένουμε τις παρατηρήσεις και της Ελλάδος διότι εφάπτονται οι ζώνες, οι οποίες διαχωρίζουν τις δύο Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες. Εκείνο θα το αποφασίσουμε εν καιρώ».

Σχολιάζοντας την παρατήρηση δημοσιογράφου ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το Καστελόριζο σε σχέση με διεκδικήσεις της Τουρκίας και ερωτηθείς αν γι’ αυτό καθυστερεί η Ελλάδα, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι «δεν είναι θέμα οριοθέτησης της διαχωριστικής γραμμής μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, είναι μεταξύ Κύπρου και Ελλάδος. Επομένως, αυτό είναι εντελώς ξένο θέμα προς όσα συζητούμε για τις συντεταγμένες της κυπριακής ΑΟΖ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ