ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Σύγκρουση δύο πλοίων με δεκάδες αγνοούμενους

Κίνα: Σύγκρουση δύο πλοίων με δεκάδες αγνοούμενους
Φωτογραφία Αρχείου EPA/YONHAP SOUTH KOREA OUT/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δύο πλοία συγκρούστηκαν ανοιχτά των ανατολικών ακτών της Κίνας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών της χώρας, με αποτέλεσμα να αγνοούνται τριάντα δύο άνθρωποι.

Η σύγκρουση μεταξύ του πετρελαιοφόρο «Sanchi», το οποίο ταξιδεύει υπό παναμέζικη σημαία, και του φορτηγού πλοίου «CG Crystal» από το Χονγκ Κονγκ σημειώθηκε γύρω στις 20:00 (τοπική ώρα) του Σαββάτου, περί τα 160 ναυτικά μίλια ανατολικά του ποταμού Yangtze, σύμφωνα με το Xinhua, που επικαλείται πληροφορίες του υπουργείου Μεταφορών.

Η σύγκρουση προκάλεσε μεγάλη πυρκαγιά στο πετρελαιοφόρο με αποτέλεσμα το πλοίο να πάρει κλίση προς τα δεξιά. Και οι 32 ναυτικοί που επέβαιναν στο πλοίο παραμένουν αγνοούμενοι. Γίνεται λόγος για 30 Ιρανούς και 2 υπηκόους Μπαγκλαντές.

Το δεύτερο πλοίο υπέστη ζημιές από τη σύγκρουση, όμως τα 21 μέλη του πληρώματός του είναι σώα και διασώθηκαν από πλοία του λιμενικού της Κίνας.

Η έρευνα διάσωσης είναι σε πλήρη εξέλιξη στο σημείο. Αρκετά πλοία του λιμενικού επιχειρούν στην περιοχή, ενώ έχουν αποσταλεί και δύο σκάφη καθαρισμού. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Σαγκάης έχει στείλει ειδικούς για να καταπολεμήσουν τις φλόγες, ενώ συνδράμουν και σκάφη της Υπηρεσίας Ναυτικής Αστυνομίας της Νότιας Κορέας.

Το πετρελαιοφόρο μετέφερε 136,000 τόνους καυσίμων στη Νότια Κορέα, σύμφωνα με το Xinhua. Το δεύτερο πλοίο μετέφερε 64,000 τόνους σιτηρών από τις ΗΠΑ και κινούνταν προς την Επαρχία Γκουάνγκντονγκ της Κίνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ