ΚΟΣΜΟΣ

Θρησκεία και τατουάζ: Στούντιο στην Ιερουσαλήμ συνδυάζει το μοντέρνο με το παραδοσιακό (pics&vid)

Θρησκεία και τατουάζ: Στούντιο στην Ιερουσαλήμ συνδυάζει το μοντέρνο με το παραδοσιακό (pics&vid)
REUTERS/Amir Cohen

Ένα μικροσκοπικό, πέτρινο, μαγαζί στην «καρδιά» της Ιερουσαλήμ που φέρει το όνομα “Old City” προσφέρει στους επισκέπτες της ιερής πόλης κάτι που θα τους κάνει να θυμούνται αυτό το ταξίδι για πάντα: διαχρονικά σύμβολα της θρησκείας σε τατουάζ!

Το στούντιο δερματοστιξίας ανήκει στην οικογένεια Razzouk, η οποία χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να προσελκύσει πελάτες στην επιχείρησή της στην καρδιά της πόλης την οποία θεωρούν ιερή Χριστιανοί, Εβραίοι και Μουσουλμάνοι.

Η τέχνη της οικογενείας ξεκίνησε στην Αίγυπτο, όπου οι Χριστιανοί Κόπτες «σημαδεύουν» τους καρπούς των χεριών τους με έναν σταυρό.

Ο 44χρονος ιδιοκτήτης Wassim Razzouk, δήλωσε πως για αρκετά χρόνια δεν επιθυμούσε να συμμετάσχει στην οικογενειακή επιχείρηση. Τώρα όμως, έχει εισχωρήσει εντελώς σε αυτή και το ίδιο επιχειρεί και με τον 14χρονο γιο του, στον οποίο διδάσκει την τέχνη.

2017 12 20T103647Z 2077594758 RC11EFD366F0 RTRMADP 3 CHRISTMAS SEASON JERUSALEM TATTOO


Πηγή: Reuters/Amir Cohen

Η προσέλκυση των πελατών

Ο Noel Heavey είναι ένας 54χρονος από την Ιρλανδία ο οποίος δεν είχε σκεφτεί ποτέ πως θα έκανε τατουάζ. Όμως, σύμφωνα με δικά του λόγια, όταν είδε τη δουλειά της οικογενείας Razzouk στο διαδίκτυο άλλαξε γνώμη.

Έτσι, στο πρώτο του ταξίδι στην ιερή πόλη, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ο Heavey αποφάσισε να κάνει έναν απλό σταυρό με μαύρο και κόκκινο χρώμα και τέσσερις μικρότερους σε κάθε γωνία, με τον αριθμό “2017” γραμμένο από κάτω, δηλώνοντας το έτος που απεβίωσε η μητέρα του καθώς και της πρώτης του επίσκεψης στην Ιερουσαλήμ.

2017 12 20T103615Z 1379623273 RC1E9ADDB220 RTRMADP 3 CHRISTMAS SEASON JERUSALEM TATTOO


Πηγή: Reuters/Amir Cohen

Πολλά από τα σχέδια που είναι διαθέσιμα στο κατάστημα χρονολογούνται πίσω στην εποχή των Σταυροφοριών, αλλά ο Razzouk μπορεί να τα προσαρμόσει στις ιδέες και στα γούστα του κάθε πελάτη.

«Είναι κάτι που δεν θα μετανιώσεις ποτέ, επειδή θα πρέπει να νιώθεις περήφανος γι’ αυτό» δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο Wassim Razzouk, του οποίου τα τατουάζ είναι η απόδειξη πως αυτά του τα λόγια τα εννοεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ