ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Σε ανασχηματισμό θα προχωρήσει σύντομα η Τερέζα Μέι

Βρετανία: Σε ανασχηματισμό θα προχωρήσει σύντομα η Τερέζα Μέι
Jeff Overs/BBC/Handout via REUTERS

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε την Κυριακή πως θα προχωρήσει σύντομα σε ανασχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου της έπειτα από την αναγκαστική παραίτηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ντάμιαν Γκριν τον Δεκέμβριο, εξαιτίας ενός σκανδάλου σεξουαλικής παρενόχλησης.

«Προφανώς, η αποχώρηση του Ντάμιαν Γκριν πριν από τα Χριστούγεννα σημαίνει πως ορισμένες αλλαγές πρέπει όντως να γίνουν, και θα κάνω ορισμένες αλλαγές», δήλωσε στο BBC, αρνήθηκε όμως να επεκταθεί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Times, ο ανασχηματισμός στοχεύει στην είσοδο νεότερων γυναικών και μη λευκών βουλευτών στο υπουργικό συμβούλιο, σε μια προσπάθεια προσέλκυσης ψηφοφόρων, μετά την απώλεια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας του Συντηρητικού Κόμματος στις πρόωρες εκλογές του Ιουνίου που προκήρυξε η βρετανίδα πρωθυπουργός.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ, η υπουργός Εσωτερικών Αμπέρ Ρουντ και ο υπουργός Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις θα παραμείνουν στα πόστα τους.

Αφοσιωμένος στο συμφέρον των ΗΠΑ ο Τραμπ

Ερωτηθείσα σχετικά με τις κατηγορίες εις βάρος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που διατυπώνει ο συγγραφέας Μάικλ Γουλφ στο βιβλίο του «Φωτιά και Οργή: Μέσα στον Λευκό Οίκο του Τραμπ», η Βρετανίδα πρωθυπουργός δήλωσε ότι θεωρεί πως ο Αμερικανός πρόεδρος είναι αφοσιωμένος στο συμφέρον των ΗΠΑ.

"Όταν συναλλάσσομαι με τον πρόεδρο Τραμπ αυτό που βλέπω είναι κάποιος, ο οποίος είναι αφοσιωμένος στο να διασφαλίσει ότι λαμβάνει αποφάσεις για το συμφέρον των ΗΠΑ", δήλωσε η Μέι χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ