ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Σχεδόν 3 δισεκατομμύρια μετακινήσεις για την Πρωτοχρονιά

Κίνα: Σχεδόν 3 δισεκατομμύρια μετακινήσεις για την Πρωτοχρονιά
REUTERS/Aly Song

Εικόνες από ανθρώπους που συνωστίζονται σε αεροδρόμια και σταθμούς τρένων, προκειμένου να βρεθούν κοντά στις οικογένειές τους για την Γιορτή της Άνοιξης πρόκειται να δούμε και φέτος στην Κίνα, καθώς οι αρχές εκτιμούν ότι οι μετακινήσεις την περίοδο από 1η Φεβρουαρίου ως 12 Μαρτίου θα αγγίξουν τα 2,98 δισεκατομμύρια.

Ο αριθμός των μετακινήσεων που θα γίνουν με χερσαία μέσα μεταφοράς αναμένεται να φθάσει τα 2,48 δισεκατομμύρια, αυξημένος κατά 1,6% σε σχέση σε πέρυσι, ενώ τα ταξίδια με τρένο πιθανόν να φθάσουν τα 389 εκατ. την περίοδο αυτή, σημειώνοντας αύξηση κατά 8,8% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων (NDRC).

Οι αεροπορικές μετακινήσεις πιθανόν να φθάσουν τα 65 εκατ., καταγράφοντας αύξηση κατά 10% σε ετήσια βάση, με τις μετακινήσεις δια θαλάσσης να αγγίζουν τα 46 εκατ., αυξημένες κατά 4% σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με την NDRC.

Κίνα: Η ασύλληπτη έξοδος για την Πρωτοχρονιά σε αριθμούς (vid&pics)

Οι αρμόδιες αρχές είναι έτοιμες να διαχειριστούν την υψηλή επιβατική κίνηση, καθώς εκατοντάδες εκατομμύρια Κινέζοι επιστρέφουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους ή ταξιδεύουν σε άλλες περιοχές της χώρας, επιβαρύνοντας σημαντικά το δίκτυο μεταφορών.

Η Γιορτή της Άνοιξης ή το Κινεζικό Νέο Έτος, πέφτει φέτος στις 16 Φεβρουαρίου. Για τους Κινέζους είναι η πιο σημαντική αφορμή για να ξαναβρεθούν με τις οικογένειές τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ