Ξεκίνησαν μετά από δύο χρόνια οι συνομιλίες ανάμεσα σε Βόρεια και Νότια Κορέα
Οι απεσταλμένοι της Βόρειας και της Νότιας Κορέας άρχισαν σήμερα (Τρίτη 9/1) τις πρώτες τους επίσημες συνομιλίες έπειτα από δύο και πλέον χρόνια, γνωστοποίησε το νοτιοκορεατικό υπουργείο Ενοποίησης.
Οι συνομιλίες, οι οποίες διεξάγονται στην Πανμουντζόμ, στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη η οποία χωρίζει τη χερσόνησο, άρχισαν στις 10:00 τοπική ώρα (03:00 ώρα Ελλάδας) με μια εισήγηση της νοτιοκορεατικής αντιπροσωπείας, διευκρίνισε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου απευθυνόμενος σε εκπροσώπους του Τύπου.
Προσερχόμενος στις συνομιλίες, ο Ρι Σον Γκουόν, ο πρόεδρος της Επιτροπής για την Ειρηνική Επανένωση της Πατρίδας της Βόρειας Κορέας κι επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Πιονγιάνγκ, εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα.
«Σήμερα, η Βόρεια και η Νότια Κορέα θα διεξαγάγουν διαπραγματεύσεις με σοβαρό και ειλικρινή τρόπο. Θα πάνε καλά», δήλωσε σε δημοσιογράφους.
Τετ α τετ με τον Τραμπ περιμένει ο Ερντογάν κατά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Τουρκία
16:22
Θεοδωρικάκος: «Συνεχείς παρεμβάσεις στην αγορά για την προστασία των καταναλωτών»
16:13
Ενισχύεται το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής στη Βόρεια Ελλάδα - Περίθαλψη χωρίς περιορισμούς
16:09
Δημοσκόπηση Real Polls: Πρώτη η ΝΔ, με μονοψήφια διαφορά δεύτερος ο Τσίπρας - Τέταρτο το ΠΑΣΟΚ
16:01