ΚΟΣΜΟΣ

Τον πρόδωσαν τα τατουάζ – Συνελήφθη ηγετικό μέλος της Γιακούζα (pics)

Τον πρόδωσαν τα τατουάζ – Συνελήφθη ηγετικό μέλος της Γιακούζα (pics)
REUTERS/Stringer

Για 15 χρόνια κατάφερε να παραμείνει κρυμμένος από τις αρχές και να ζήσει μια… ήρεμη ζωή μετά τη «συνταξιοδότησή» του από τη διαβόητη εγκληματική οργάνωση Γιακούζα. Τον… πρόδωσαν, όμως, τα περίτεχνα τατουάζ που καλύπτουν το σώμα του, τα οποία έγιναν… viral στο Facebook και οδήγησαν τις αρχές στα ίχνη του!

Ο λόγος για τον 72χρονο Shigeharu Shirai, ηγετικό μέλος της ιαπωνικής μαφίας, που είχε διαφύγει στην Ταϊλάνδη για να κρυφτεί από την αστυνομία της χώρας του.

Ο 72χρονος φέρεται να δολοφόνησε τον αρχηγό μιας άλλης εγκληματικής οργάνωσης το 2003 και έκτοτε τα ίχνη του χάθηκαν. Επτά μέλη της Γιακούζα συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν για το έγκλημα αυτό με ποινές 12 έως 17 ετών.

Όπως αποκαλύφθηκε, ο Shirai παντρεύτηκε μια Ταϊλανδή και «αποσύρθηκε» από την ενεργό δράση.

Στάθηκε, όμως, ιδιαίτερα άτυχος, καθώς κάποιος τον φωτογράφησε την ώρα που εκείνος έπαιζε τάβλι σε πεζοδρόμιο κοντά στο σπίτι του.

Τα τατουάζ του ήταν ορατά ενώ «έλειπε» και το μικρό του δαχτυλάκι –σημάδι ότι είχε υποπέσει σε κάποιο σφάλμα και είχε τιμωρηθεί από τη Γιακούζα. Οι φαινομενικά αθώες φωτογραφίες κέντρισαν το ενδιαφέρον των χρηστών του Facebook, οι οποίοι τις αναπαρήγαγαν με ταχύτατους ρυθμούς.

Και κάπως έτσι, έγιναν αντιληπτές από την αστυνομία της Ιαπωνίας, που ενημέρωσε τις αρχές της Ταϊλάνδης.

Ο Shirai συνελήφθη σε εμπορικό κέντρο την Τετάρτη, στην πόλη Λοπ Μπουρί, βόρεια της Μπανγκόκ.

Εκπρόσωπος της Ταϊλανδικής αστυνομίας δήλωσε ότι ο Shirai ομολόγησε πως το θύμα τον εκβίαζε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ