Περού: Τραυματίες από την ισχυρή σεισμική δόνηση (pics&vid)
Ο ισχυρός σεισμός που έπληξε την ακτή του νότιου Περού είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε μερικά σπίτια και δρόμους και να τραυματισθούν περίπου 20 άνθρωποι.
Ο σεισμός ήταν μεγέθους 7,1 βαθμών και είχε εστιακό βάθος περίπου 10 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το γεωλογικό παρατηρητήριο των ΗΠΑ. Το γεωφυσικό ινστιτούτο της κυβέρνησης του Περού ανακοίνωσε με τη σειρά του πως ο σεισμός είχε μέγεθος 6,7 βαθμούς και το επίκεντρό του βρισκόταν στο Λόμας, στη νότια περιφέρεια Αρεκίπα.
Οι ναυτιλιακές αρχές του Περού ανακοίνωσαν πως δεν προκλήθηκε τσουνάμι από τον σεισμό.
Η κυβερνήτης της Αρεκίπα Γιαμίλα Οσόριο δήλωσε μέσω του Twitter πως 20 «ελαφρά τραυματίες» έχουν αναφερθεί στην πόλη Κάτσα, όπου σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές και μερικοί δρόμοι έχουν καταρρεύσει.
Η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί σε αρκετούς δήμους και πολλά σπίτια από πλίνθους έχουν καταρρεύσει, σύμφωνα με την ίδια.
Για την ώρα, δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς.
Σπάτα: Πώς οι Κινέζοι «τρύπωναν» σε κινητά μέσω «ψεύτικης κεραίας» σε πορτ μπαγκάζ - Η μέθοδος «SMS Blaster Attack»
09:02
Αίγιο: Συνελήφθη o 16χρονος που ξυλοκόπησε συνομήλικό του έξω από σχολείο
09:02
Star Wars: Αποχωρεί η Κάθλιν Κένεντι μετά από 14 χρόνια στο «τιμόνι» της Lucasfilm
08:54
Κίνηση: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός - Μποτιλιάρισμα σε Κηφισίας, Μεσογείων και Αρδηττού
08:44