ΚΟΣΜΟΣ

Η μούσα «Μπριζίτ» έμπνευση για… πικάντικο βιβλίο που έγραψε ο έφηβος Μακρόν

Η μούσα «Μπριζίτ» έμπνευση για… πικάντικο βιβλίο που έγραψε ο έφηβος Μακρόν
REUTERS/Ludovic MARIN/Pool

Ένα… πικάντικο βιβλίο για τη Μπριζίτ Μακρόν είχε γράψει ο έφηβος Εμανουέλ Μακρόν, όπως αποκαλύπτει μια νέα βιογραφία της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας.

Ο Γάλλος πρόεδρος φέρεται ότι έγραψε το βιβλίο αυτό όταν ήταν ακόμη μαθητής και η Μπριζίτ Τρονιέ ήταν παντρεμένη με τον πρώτο της σύζυγο.

Ο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος γιόρτασε τον περασμένο μήνα τα 40α γενέθλιά του, ερωτεύτηκε την Μπριζίτ όταν έκανε μαζί τις πρόβες για σχολικό θεατρικό.

Η βιογραφία «Μπριζίτ Μακρόν, μια απελευθερωμένη γυναίκα» αναμένεται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα.

Όπως αναφέρει το περιοδικό Closer, περιέχει τις δηλώσεις μιας παλιάς γειτόνισσας του Γάλλου προέδρου, η οποία ισχυρίζεται ότι δακτυλογράφησε το βιβλίο των 300 σελίδων που έγραψε ο έφηβος Μακρόν.

«Ήταν ένα προκλητικό βιβλίο, λίγο πρόστυχο. Φυσικά, τα ονόματα δεν ήταν τα ίδια αλλά πιστεύω ότι ήθελε να εκφράσει όλα όσα αισθανόταν εκείνη την περίοδο» φέρεται να είπε η γειτόνισσα, που δεν κατονομάζεται. Η ίδια είπε ότι δεν είχε κρατήσει αντίγραφο του βιβλίου.

Ακόμη και αν οι σελίδες αυτές έβλεπαν, όμως, το φως της δημοσιότητας, η αλήθεια είναι ότι δεν θα ήταν η πρώτη φορά που κάποιος Γάλλος πολιτικός «δοκιμάζει» τις δυνάμεις του στο χώρο της αισθησιακής λογοτεχνίας. Το 2011, ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ, συνυπέγραψε το πολιτικό θρίλερ «Dans l’ombre» (Μέσα στις σκιές), το οποίο περιείχε αρκετές πικάντικες σκηνές.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ είναι ο συγγραφέας του βιβλίου Le Ministre (O Υπουργός), στο οποίο περιγράφεται καρέ-καρέ μια σεξουαλική συνεύρεση μεταξύ του πρωταγωνιστή υπουργού και της συζύγου του στη Βενετία.

Είναι γνωστό ότι ο Μακρόν είχε συγγραφικές ανησυχίες όταν ήταν νεότερος, καθώς έχει ολοκληρώσει τουλάχιστον δύο βιβλία που δεν εκδόθηκαν ποτέ.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, κυκλοφόρησε, όμως, το βιβλίο «Revolution» (Επανάσταση) στο οποίο έγραφε την προσωπική του ιστορία, τις εμπνεύσεις του αλλά και το όραμά του για τη Γαλλία.

Εκπρόσωπος Τύπου του γραφείου του Μακρόν αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις αυτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ