ΚΟΣΜΟΣ

Εκπρόσωπος Μέι: Η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ε.Ε.

Εκπρόσωπος Μέι: Η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ε.Ε.
REUTERS/Toby Melville/Files

Η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, αφού ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ άφησε να εννοηθεί ότι θα ήταν καλοδεχούμενη μια αλλαγή γνώμης από την πλευρά της Βρετανίας και η παραμονή της χώρας στην ΕΕ.

«Νομίζω ότι υπήρξαμε απολύτως σαφείς, ο βρετανικός λαός ψήφισε υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτό είναι που θα κάνουμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος σε δημοσιογράφους.

Δεύτερο δημοψήφισμα επιθυμούν οι Βρετανοί σε περίπτωση που δεν κλείσει μία συμφωνία

Όλο και περισσότεροι Βρετανοί επιθυμούν τη διεξαγωγή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος από την Τερέζα Μέι, σε περίπτωση που αποτύχει να διασφαλίσει μία συμφωνία για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ.

Συγκεκριμένα, το 57% των ψηφοφόρων δήλωσε ότι θα ήθελε ακόμη ένα δημοψήφισμα υπό τις ίδιες συνθήκες με το προηγούμενο, σύμφωνα με δημοσκόπηση της BMG.

Όσον αφορά τους νεότερους πολίτες της Βρετανίας, ηλικίας 18 έως 24, το ποσοστό είναι ακόμη υψηλότερο, με το 73% αυτών να επιθυμούν μία δεύτερη ευκαιρία για ψήφο.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης αποκάλυψαν επίσης ένα μεγάλο ποσοστό και στους ψηφοφόρους του εργατικού κόμματος, καθώς το 74% επιθυμεί το ίδιο..

ΔΗΜΟΦΙΛΗ