ΚΟΣΜΟΣ

Έγινε η νύχτα μέρα από μετεωρίτη στο Μίσιγκαν (pics&vids)

Έγινε η νύχτα μέρα από μετεωρίτη στο Μίσιγκαν (pics&vids)
Φωτογραφία Αρχείου EPA/GEORGI LICOVSKI/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εντυπωσιακά πλάνα καταγράφηκαν σε όλο το Μίσιγκαν των ΗΠΑ το βράδυ της Τρίτης. Ο βραδινός ουρανός φωτίστηκε και ένας δυνατός θόρυβος αναστάτωσε τους κατοίκους.

Η λάμψη και ο βοή «δεν ήταν βροντή ή αστραπή, αλλά κατά πάσα πιθανότητα μετεωρίτης», ανέφερε Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για το περιστατικό σε ανάρτησή της στο twitter.

Ο μετεωρίτης φώτισε τον ουρανό στο νοτιοανατολικό Μίσιγκαν και προκάλεσε σεισμό 2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σε περιοχή περίπου 40 μιλιών μακριά από το Ντιτρόιτ.

Πολλοί ήταν αυτοί που αποτύπωσαν με τα κινητά τους τηλέφωνα το εντυπωσιακό περιστατικό και… φυσικά στη συνέχεια δημοσίευσαν τα βίντεο στο διαδίκτυο.

«Ταρακούνησε το σπίτι μου», είπε κάτοικος της περιοχής στο CNNi. «Στην αρχή ακούστηκε σαν να χτυπάει κάποιος το σπίτι μου», συμπλήρωσε η ίδια.

Οι τοπικές αρχές ασφαλείας δέχθηκαν πολλά τηλεφωνήματα από πολίτες για το περιστατικό και σε tweet τους ενημέρωσαν «πως δεν υπάρχει λόγος (οι πολίτες) να καλούν την αστυνομία. Όλα δείχνουν πως ήταν απλώς ένας φυσικός, πύρινος μετεωρίτης».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ίδιας πηγής από την πτώση του μετεωρίτη δεν ξέσπασε καμία φωτιά.

https://www.instagram.com/p/BeCGyh9AlFg

Flash of light in Michigan is likely a meteor, says National Weather Service, by Madison Park and Amanda Jackson, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ