ΚΟΣΜΟΣ

Τι είπε ο Τσίπρας στον Νταβούτογλου

Τι είπε ο Τσίπρας στον Νταβούτογλου
Eurokinissi (φωτογραφία αρχείου)

Στον Τούρκο Πρωθυπουργό απευθύνθηκε κατά τη διάρκεια της Συνόδου ΕΕ-Τουρκίας ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για το ζήτημα των προσφυγικών ροών και τις παραβιάσεις από τουρκικά αεροσκάφη στο Αιγαίο.

«Ευτυχώς οι πιλότοι μας δεν είναι τόσο νευρικοί όσο οι δικοί σας απέναντι στους Ρώσους», ανέφερε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Αχμέτ Νταβούτογλου κατά τη διάρκεια της ευρωτουρκικής Συνόδου. «Είναι ανόητο και αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στο Αιγαίο. Ξοδεύουμε δισ. για εξοπλισμούς, εσείς για να παραβιάζετε, εμείς για να σας αναχαιτίζουμε. Έχουμε τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα στον αέρα και από κάτω δεν μπορούμε να εντοπίσουμε τους διακινητές που πνίγουν αθώους ανθρώπους στο Αιγαίο», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ανάλογη ήταν και η δήλωση που έκανε και ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς κατά την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί στο Ιράν. Ερωτηθείς για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους είπε:

" ... Σημειώνονται κάθε χρόνο τουλάχιστον 1500 παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου από την Τουρκία. Φαντάζεστε πως θα ’ταν το Αιγαίο αν τα αντανακλαστικά μας ήταν ίδια με αυτά της Τουρκίας. Δεν θέλω να σας προϊδεάσω, ρωτάω τι θα γινόταν; Γι’ αυτό η Ελλάδα είναι από τα κράτη που επίμονα αναζητούν και θέλουν πολιτική λύση στο συριακό ζήτημα, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Στα ελληνικά λέμε αν μπορούσε να είχε λυθεί ήδη από χθες το συριακό, διότι εδώ υποφέρουν άνθρωποι. Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς φαΐ, χωρίς σπίτι, χωρίς μόρφωση, χωρίς επάγγελμα. Κι όλα αυτά στο όνομα πραγματικών ιδανικών, που όμως δεν εφαρμόζονται με τρόπο δημιουργικό".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ