ΚΟΣΜΟΣ

Ζηλιάρης σύζυγος πλήρωσε ακριβά τα τηλεφωνήματα-φάρσα για βόμβα σε παμπ

Ζηλιάρης σύζυγος πλήρωσε ακριβά τα τηλεφωνήματα-φάρσα για βόμβα σε παμπ
φωτογραφία αρχείου από βρετανικό δικαστήριο REUTERS/Phil Noble

Ένας ζηλιάρης σύζυγος ήταν πίσω από το προειδοποιητικό τηλεφώνημα για βόμβα που αναστάτωσε τους θαμώνες μια παμπ στο Σόμερσετ της Βρετανίας.

Πρωταγωνιστής της ιστορίας που κάνει τον γύρω του κόσμου, ο 42χρονος Μο Αχμέντ, ο οποίος θύμωσε τόσο πολύ όταν έμαθε ότι η σύζυγός του είχε κανονίσει νυχτερινή έξοδο, ενώ ο ίδιος έκανε δύο δουλειές για να τα βγάλουν πέρα οικονομικά, που κατέφυγε σε ακραίες «λύσεις» για να τη σταματήσει.

Έτσι τηλεφώνησε δύο φορές στην παμπ Wetherspoon, της περιοχής Μάινχεντ στο Σόμερσετ, ενημερώνοντας πως είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός. Η παμπ εκκενώθηκε και δεν λειτούργησε ξανά εκείνο το βράδυ.

Το περιστατικό σημειώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, όμως αποκαλύφθηκε τώρα, καθώς εκδικάστηκε η υπόθεση. Στο δικαστήριο ο Αχμέντ παραδέχθηκε ότι εκείνος ήταν πίσω από τα δύο τηλεφωνήματα-φάρσα για βόμβα στην παμπ, που αναγκάστηκε να κλείσει νωρίτερα, διώχνοντας περί τους 160 πελάτες και χάνοντας εισπράξεις ύψους 840 λιρών.

Το ζευγάρι είχε ανοίξει ένα κατάστημα με είδη δώρων τον Αύγουστο, όμως οι εισπράξεις τους χειμερινούς μήνες είχαν πέσει πολύ κι έτσι εκείνος αναγκάστηκε να πιάσει δουλειά και σε ένα εστιατόριο, εξασφαλίζοντας τα χρήματα που χρειάζονταν για να πληρώσουν το ενοίκιο και τους λογαριασμούς τους.

Ο 42χρονος εξήγησε στους δικαστές καθώς ήθελε να εκδικηθεί τη σύζυγό του, μόλις έμαθε ότι θα πήγαινε στο συγκεκριμένο μαγαζί για να διασκεδάσει εκείνο το βράδυ.

Τελικά, μπορεί να χάλασε την έξοδο της συζύγου του, όμως το πλήρωσε ακριβά, καθώς το δικαστήριο τον καταδίκασε σε φυλάκιση έξι μηνών με αναστολή ενός έτους ενώ τον υποχρέωσε να καταβάλει αποζημίωση 840 λιρών και να κάνει 120 ώρες μη αμειβόμενη εργασία στην κοινότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ