ΚΟΣΜΟΣ

Το πολικό ψύχος στη Ρωσία παγώνει μέχρι και… βλεφαρίδες

Το πολικό ψύχος στη Ρωσία παγώνει μέχρι και… βλεφαρίδες
CNNi / Sakhalife.ru via AP

Με τη θερμοκρασία να αγγίζει έως και τους -67 βαθμούς Κελσίου (!) σε διάφορα μέρη της περιοχής Γιακουτία (ή αλλιώς Δημοκρατία των Σαχά) στη Ρωσία, παγώνουν ακόμα και οι βλεφαρίδες!

Οι κάτοικοι της απομακρυσμένης περιοχής, που απέχει περίπου 3.300 μίλια από τη Μόσχα, είναι συνηθισμένοι σε αυτό το απερίγραπτο κρύο και δεν διστάζουν να βγουν έξω και να τραβήξουν φωτογραφίες ή βίντεο.

Μία από αυτές, η Anastasia Gruzdeva, η οποία ζει στην πόλη Γιακούτσκ (πρωτεύουσα της Γιακουτία) ανάρτησε μία selfie την Κυριακή, σχολιάζοντας: «Ξέρετε πως εδώ έχουμε -50 βαθμούς Κελσίου, έτσι; Και ναι, ακόμη και τώρα βγαίνουμε έξω από το σπίτι… βασικά ίσως και να ‘ναι λίγο ζεστά».

https://www.instagram.com/p/Bd6TF5bgunf

Άλλος κάτοικος κοινοποίησε βίντεο από την ψαραγορά της πόλης, όπου η θερμοκρασία είχε φτάσει στους -49 βαθμούς με αποτέλεσμα τα ψάρια στους πάγκους να έχουν παγώσει.

Σε ένα άλλο βίντεο, βλέπουμε έναν τολμηρότατο ποδηλάτη που δεν δείχνει να νοιάζεται για το κρύο. Ο χρήστης που το ανέβασε σημείωσε πως η θερμοκρασία ήταν στους -48.

https://www.instagram.com/p/Bd5H4tUFOEG

Παρόλα αυτά, υπάρχει μία πόλη της Ρωσίας που είναι ακόμη πιο κρύα από τις υπόλοιπες. Η αγροτική περιοχή Οϊμιάκον, στην οποία η θερμοκρασία έφτασε τους -67 βαθμούς κελσίου, σύμφωνα με πρακτορεία ειδήσεων.

Βρίσκεται περίπου 620 μίλια από το Γιακούτσκ και ο οικισμός των 500 ατόμων θεωρείται ευρέως ως μία από τις πιο κρύες κατοικημένες πόλεις στον κόσμο. Τον Φεβρουάριο του 1933 καταγράφηκε θερμοκρασία - ρεκόρ: -67.7 βαθμοί Κελσίου!

Μέχρι στιγμής φέτος, οι κάτοικοι του Οϊμιάκον έχουν υποστεί οκτώ συνεχόμενα πρωινά με θερμοκρασία μείον 50 βαθμούς Κελσίου ή ψυχρότερη. Την περασμένη Κυριακή, ήταν στους μείον 59,6 βαθμούς Κελσίου, αρκετή δηλαδή για να παγώσει σε λιγότερο από πέντε λεπτά, οποιοδήποτε εκτεθειμένο σημείο του σώματος.

Ωστόσο, οι συνθήκες δεν εμπόδιζαν τρεις τουρίστες να κάνουν μια βουτιά σε ένα ποτάμι της περιοχής. Το βίντεο που αναρτήθηκε στο Instagram δείχνει ότι οι τουρίστες βουτούν στο νερό με τα μαγιό τους, έχοντας και κάποιους ανθρώπους να τους παρακολουθούν και να καταγράφουν τη στιγμή.

https://www.instagram.com/p/BdwI70ynFt-

Πληροφορίες από CNNi / It's so cold in parts of Siberia that eyelashes are freezing

ΔΗΜΟΦΙΛΗ