Επίθεση Καμπούλ: Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη του αιματηρού χτυπήματος
Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση που εξαπέλυσαν ένοπλοι στο ξενοδοχείο Intercontinental στην Καμπούλ, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 6 ανθρώπους.
«Χθες το βράδυ το ξενοδοχείο Intercontinental (…) έγινε στόχος επίθεσης. Η επίθεση εξαπολύθηκε από πέντε μουτζαχεντίν μας», ανέφερε ο Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν σε ανακοίνωσή του που διανεμήθηκε μέσω email.
Ο Μουτζαχίντ τόνισε ότι το ξενοδοχείο ήταν «γεμάτο εισβολείς Αμερικανούς και άλλων εθνικοτήτων», ενώ πρόσθεσε ότι από την επίθεση σκοτώθηκαν «δεκάδες» εξ αυτών.
«Η επίθεση τερματίστηκε, όλοι οι δράστες σκοτώθηκαν. 126 άνθρωποι διασώθηκαν, εκ των οποίων 41 αλλοδαποί», είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα ο εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών Νατζίμπ Ντάνις.
Σύμφωνα με τον προσωρινό απολογισμό, έξι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, μεταξύ των οποίων και ένας αλλοδαπός. Στο ξενοδοχείο την ώρα της επίθεσης διέμεναν και δύο έλληνες πιλότοι, ο ένας εκ των οποίων επικοινώνησε με το CNN Greece.
Αποκλειστικό: Δύο Έλληνες στο ξενοδοχείο που επιτέθηκαν τρομοκράτες στην Καμπούλ
Το αφγανικό υπουργείο Εσωτερικών είχε επιρρίψει την ευθύνη για την επίθεση στο δίκτυο Χακάνι, που συνδέεται με τους Ταλιμπάν, ενώ φέρεται να έχει σχέσεις και με τις πακιστανικές υπηρεσίες Πληροφοριών.
«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η επίθεση οργανώθηκε από το τρομοκρατικό δίκτυο Χακάνι που διαθέτει καταφύγια εκτός Αφγανιστάν», επεσήμανε σε ανακοίνωσή του.
Απόπειρες και σχέδια δολοφονίας, πυροβολισμοί, απειλές: Οι φορές που ο Τραμπ κινδύνεψε και οι αστοχίες της Μυστικής Υπηρεσίας
13:51
Κώτσηρας στο CNN Greece: Τα μέτρα στήριξης είναι προϊόν της καλής πορείας της ελληνικής οικονομίας
13:39
Το μουσείο του μέλλοντος «γεννιέται» στο Ανατολικό Λονδίνο
13:38
«Φυγή προς τα εμπρός» με όπλο στη φαρέτρα την Συνταγματική Αναθεώρηση: Τα άρθρα και ο οδικός άξονας
13:24