ΚΟΣΜΟΣ

Αγγλία: Μητέρα έστειλε το εδώλιο τον γιο της γιατί κατέστρεψε το σπίτι τους σε πάρτι

Αγγλία: Μητέρα έστειλε το εδώλιο τον γιο της γιατί κατέστρεψε το σπίτι τους σε πάρτι
EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μια μητέρα από την Αγγλία θέλησε να δώσει ένα καλό μάθημα στον 18χρονο γιο της ο οποίος διοργάνωσε ένα καταστροφικό πάρτι στο σπίτι τους, όταν έλειπε η ίδια και ο σύζυγός της. Όταν γύρισε στο σπίτι και αντίκρισέ το τι είχαν προκαλέσει οι φίλοι του παιδιού της, κάλεσε την αστυνομία για να συλλάβει τον 18χρονο.

Οι γονείς αποφάσισαν να φύγουν για ένα διήμερο αφήνοντας τον νεαρό μόνο του στο σπίτι. Ως γνήσιος έφηβος εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και κάλεσε λίγους φίλους του στο σπίτι. Δυστυχώς για τον ίδιο η πρόσκληση κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και στο πάρτι ήρθαν τελικώς πολλοί περισσότεροι απ’ ότι υπολόγιζε.

Ένας γείτονας, αντιλαμβανόμενος ότι κάτι συνέβαινε, ειδοποίησε τους γονείς του νεαρού, οι οποίοι επέστρεψαν εσπευσμένα για αντικρίσουν την εικόνα ενός κατεστραμμένου σπιτιού. Οι καλεσμένοι του πάρτι δεν είχαν δείξει κανένα σεβασμό στην ξένη ιδιοκτησία κάνοντας τα πάντα άνω κάτω.

Αμέσως οι γονείς κάλεσαν την αστυνομία ώστε να συλληφθεί ο υπαίτιος… ο γιός τους.

«Ειδοποίησα αμέσως την αστυνομία. Ξέρω ότι δεν θα έκανε κάθε μητέρα ό,τι έκανα εγώ αλλά πρέπει να μεγαλώσει. Είπα να τον κρατήσουν στο κελί όλη τη νύχτα. Η κατάσταση στο σπίτι ήταν χαοτική. Σαν να έτρεχαν άγρια ζώα, ήταν ο εφιάλτης κάθε γονέα. Ο πατέρας του είπε ότι δεν θα του ξαναμιλήσει, χωρίζει την οικογένειά μας», δήλωσε η 49χρονη μητέρα.

Και πράγματι έτσι έγινε. Μάλιστα την επόμενη μέρα ο νεαρός κάθισε στο σκαμνί δικαστηρίου ώστε να απολογηθεί για τις πράξεις του. Ο συνήγορός του στάθηκε στο λευκό ποινικό μητρώο του και ενημέρωσε το δικαστήριο πως οι φίλοι του τον έπεισαν να κάνει το πάρτι στο σπίτι, όταν θα έλειπαν οι γονείς του.

«Είχε πιεστεί από συνομηλίκους του να κάνει πάρτι στο σπίτι όταν οι γονείς του έλειπαν. Προσκάλεσε μόνο τέσσερις φίλους αλλά το κάλεσμα εξαπλώθηκε στο facebook, το Snapchat, το instagram και το twitter. Ένας μεγάλος αριθμός ατόμων εμφανίστηκε και άρχισε να πίνει άφθονο αλκοόλ. Υπήρξαν καταστροφές σε αντικείμενα του σπιτιού», είπε.

Ο 18χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ενός έτους από το δικαστήριο, ενώ θα κληθεί να πληρώσει και αποζημίωση 200 λιρών. Πέρα απ’ αυτό ο νεαρός έχασε και τη δουλειά που είχε στην οικοδομική εταιρία του πατέρα του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ