ΚΟΣΜΟΣ

Ανοίγουν ξανά οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες στις ΗΠΑ

Ανοίγουν ξανά οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες στις ΗΠΑ
REUTERS/Joshua Roberts

Σε προσωρινή συμφωνία για τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό, που θα επιτρέψει την επαναλειτουργία του ομοσπονδιακού κράτους στις ΗΠΑ, κατέληξαν οι Ρεπουμπλικάνοι και οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας.

«Θα ψηφίσουμε σήμερα για να ξανανοίξει η κυβέρνηση» είπε ο Τσακ Σούμερ, επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία. Όπως αποκάλυψε, κατάφερε να καταλήξει σε συμφωνία με τον επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων Μιτς ΜακΚόνελ.

2018 01 22T170237Z 599205749 RC1B5AEF2AC0 RTRMADP 3 USA SHUTDOWN

REUTERS/Joshua Roberts

Σύμφωνα με το CNNi, που επικαλείται τέσσερις πηγές από το «στρατόπεδο» των Δημοκρατικών, η κίνηση αυτή έρχεται μετά από δεσμεύσεις του ΜακΚόνελ και άλλων Ρεπουμπλικάνων κατά τη διάρκεια διμερών συναντήσεων.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι τουλάχιστον τρεις γερουσιαστές των Δημοκρατικών που ψήφισαν «όχι» σκοπεύουν τώρα να ψηφίσουν «ναι».

Η ψηφοφορία αυτή θα πραγματοποιηθεί μερικές ώρες μετά την υποχρεωτική «αργία» των ομοσπονδιακών εργαζομένων και τρεις ημέρες μετά το «λουκέτο» της Παρασκευής.

Οι συνέπειες της αναστολής λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους ήταν ιδιαίτερα ορατές σήμερα, καθώς κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου οι περισσότεροι εργαζόμενοι δεν βρίσκονταν ούτως ή αλλιώς στις θέσεις τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ