ΚΟΣΜΟΣ

Βρέθηκε ιερή πηγή αγιάσματος στη Σαμψούντα

Βρέθηκε ιερή πηγή αγιάσματος στη Σαμψούντα
twitter/ Daily Sabah

Μια ιστορική πηγή αγιάσματος που χρονολογείται από το 1800, ανακαλύφθηκε την Τετάρτη στη Σαμψούντα του Πόντου, στο βόρειο τμήμα της Τουρκίας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Sabah που επικαλείται το πρακτορείο Dogan, η πηγή βρέθηκε στην περιοχή του Τεκεκόι, ενώ όπως δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, πιθανότατα φτιάχτηκε από Έλληνες που ζούσαν στην περιοχή κατά το 1820.

Άλλες δύο παρόμοιες πηγές πιστεύεται ότι υπάρχουν επίσης στην περιοχή, όπως σημείωσε ο ίδιος, ο οποίος χαρακτήρισε την πηγή «θαύμα μηχανικής». «Αν σκεφτούμε τις συνθήκες της εποχής, πρόκειται για θαύμα μηχανικής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ο δήμαρχος, η πηγή θα αποκατασταθεί και θα ανοίξει στο κοινό, ενώ έχουν γίνει ήδη οι απαραίτητες προετοιμασίες για να αρχίσει το κοινό εγχείρημα με τους σχετικούς θεσμούς.

Σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση, αναφέρει η εφημερίδα, όποιος πίνει από το αγίασμα ολοκληρώνει το καθήκον του προσκυνήματος, ενώ επισημαίνεται ακόμα ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες.

Στην Κωνσταντινούπολη υπάρχουν αρκετές τέτοιες πηγές μέσα ή κοντά σε ιστορικές εκκλησίες, οι οποίες χρονολογούνται από την Βυζαντινή εποχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ