ΚΟΣΜΟΣ

Πυροβολισμοί στο Άμστερνταμ – Ένας νεκρός και δύο τραυματίες

Πυροβολισμοί στο Άμστερνταμ – Ένας νεκρός και δύο τραυματίες
ΑΠΕ -ΜΠΕ/ΕPA/EVERT ELZINGA

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν όταν ένοπλος άνοιξε πυρ σε πολυσύχναστο δρόμο στο Άμστερνταμ το βράδυ της Παρασκευής. 

Στην οδό Γκρότε Βιτενμπουργκερστράατ, όπου έλαβε χώρα το περιστατικό, έσπευσαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και περιπολικά.

Μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής δεν είχαν γίνει γνωστοί οι λόγοι της επίθεσης αλλά οι αρχές απέκλεισαν το ενδεχόμενο να επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση.

«Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δύο τραυματίες, ένας άνδρας και μια νεαρή γυναίκα, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά από ένα ένοπλο περιστατικό στην Γκρότε Βιτενμπούργκερστράατ, στο κέντρο της πόλης» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Λέο Ντόρτλαντ, εκπρόσωπος της αστυνομίας του Άμστερνταμ.

19017100


Πηγή: EPA/EVERT ELZINGA

«Αυτό σίγουρα δεν είναι μια επίθεση, αλλά μια εγκληματική ενέργεια», τόνισε, προσθέτοντας πως η αστυνομία εξακολουθεί να αναζητά τον ή τους δράστες.

Αυτόπτες μάρτυρες άκουσαν αρκετούς πυροβολισμούς και είδαν έναν άνδρα με κουκούλα να τρέπεται σε φυγή, μετέδωσαν ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, ενώ πηγές τόνισαν ότι το περιστατικό δεν σχετίζεται με τρομοκρατία.

Ο Ντόρτλαντ δήλωσε ότι οι αρχές έχουν ξεκινήσει ευρεία έρευνα, τονίζοντας ότι οι δρόμοι της περιοχής έχουν αποκλειστεί.

«Η αστυνομία συγκεντρώνει αυτή τη στιγμή καταθέσεις αυτόπτων μαρτύρων και συλλέγει δακτυλικά αποτυπώματα στη σκηνή του εγκλήματος», συμπλήρωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ