ΚΟΣΜΟΣ

Διατροφικό σκάνδαλο στη Βρετανία – Πώς εμπλέκεται εστιατόριο του Jamie Oliver

Διατροφικό σκάνδαλο στη Βρετανία – Πώς εμπλέκεται εστιατόριο του Jamie Oliver
REUTERS/Jon Nazca

Τεράστιο διατροφικό σκάνδαλο συγκλονίζει τη Βρετανία, αφού έπειτα από ελέγχους σε εταιρεία διανομής κρεάτων που προμήθευε με μπριζόλες μπαρ και εστιατόρια σε όλη τη χώρα, δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις υγιεινής στους χώρους αποθήκευσης και διανομής των προϊόντων της.

Από εκτεταμένους ελέγχους που διενήργησαν οι αρμόδιες Αρχές στη Σκωτία και αλλού, διαπίστωσαν σωρεία παραβάσεων της εν λόγω εταιρείας και αποφάσισαν την αναστολή λειτουργίας και διανομής κρεάτων μέχρι νεοτέρας.

Αρκετοί επαγγελματίες από το χώρο της εστίασης αποφάσισαν να διακόψουν τη συνεργασία με την εταιρεία διανομής κρεάτων, ανάμεσα σε αυτούς και το εστιατόριο του διάσημου chef Jamie Oliver.

Πιο συγκεκριμένα, το εστιατόριο Italian του Jamie Oliver, το οποίο προμηθευόταν προϊόντα από την εταιρεία Russel Hume, ανακοίνωσε ότι διέκοψε αμέσως κάθε προμήθεια από την εν λόγω εταιρεία.

Επιπλέον, αρκετά ακόμα εστιατόρια έβγαλαν ανακοινώσεις προς τους πελάτες τους, ενημερώνοντάς τους πως δεν θα μπορέσουν να σερβίρουν ορισμένα από τα πιάτα που είχαν στο μενού τους.

Οι αρχές πάντως είναι καθησυχαστικές, σημειώνοντας πως παρά το γεγονός πως διέταξαν την αναστολή λειτουργίας της εταιρείας μέχρι να συμμορφωθεί με τους κανόνες υγιεινής, δεν εντόπισαν επιβλαβή επιβλαβή για τη δημόσια υγεία προϊόντα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ