ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Σκύλος έκανε 1.500χλμ με... ωτοστόπ

Αυστραλία: Σκύλος έκανε 1.500χλμ με... ωτοστόπ
Instagram/@rustyscudamore

Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι σενάριο κινηματογραφικής ταινίας, όμως η ιστορία του Ράστι είναι αληθινή, όσο απίστευτο κι αν φαίνεται. Το μικρό αυστραλιανό τεριέ από το Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, «έκανε ωτοστόπ» σε έναν φορτηγατζή και ταξίδεψε σε απόσταση πάνω από 1.500χλμ..., ενώ οι ιδιοκτήτες του έλειπαν διακοπές!

Όταν η Λόρα κι ο Στιούαρτ Σκάνταμορ αποφάσισαν να κάνουν διακοπές στις αρχές Ιανουαρίου, άφησαν το σκυλάκι τους σε γείτονες, αλλά δεν υπολόγισαν ότι ο Ράστι είχε δικά του σχέδια.

Δραπέτευσε, αλλά ευτυχώς βρέθηκε στο σασί ενός φορτηγού το οποίο ανήκει σε κάποιον που λατρεύει τα σκυλιά, τον Πολ ΜακΝτάουελ.

«Καθόταν, κουλουριασμένος, στη ρόδα ενός φορτηγού. Του είπα "δεν μπορείς να τ' αφήσεις εκεί", του είπα "δεν έχει νερό", του είπα "η θερμοκρασία θα πιάσει ταβάνι"» δήλωσε, στο 9NEWS, η σύντροφος του Πολ, η Χίδερ Ρέιντ.

Έτσι, ο Ράστι κι οι καινούργιοι του φίλοι ταξίδεψαν πάνω από 1.500 χλμ έως τη μικρή πόλη Σνόουταουν, όπου και διέμεινε για περισσότερες από 10 μέρες κι αγαπήθηκε από τους κατοίκους της.

https://www.instagram.com/p/BeF2oPpBhzi

«Είναι πολύ ευχαριστημένος και πολύ ευτυχισμένος» είπε η Σίρλεϊ Τάλμποτ, μια κάτοικος της πόλης που «ερωτεύτηκε» τον Ράστι. Ειδικά, τα παιδάκια της Σνόουταουν τον λάτρεψαν, και η Ρέιντ έλεγε «θα μας λείψει».

Προφανώς και ο Ράστι έπρεπε να επιστραφεί στους ιδιοκτήτες του, και η εταιρεία μεταφοράς κατοικίδιων Jetpets ανέλαβε την αεροπορική μεταφορά του - δωρεάν - πίσω στην πόλη Γκουντιουίντι και η οικογένεια Σκάνταμορ έγινε πάλι πλήρης.

https://www.instagram.com/p/BeRprNXBGz8

ΔΗΜΟΦΙΛΗ