ΚΟΣΜΟΣ

Αντζελίνα Τζολί: Συνάντηση με την Μπριζίτ Μακρόν και επίσκεψη στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ

Αντζελίνα Τζολί: Συνάντηση με την Μπριζίτ Μακρόν και επίσκεψη στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/ANDREW GOMBERT

Μετά το ταξίδι της στην Ιορδανία, όπου βρέθηκε σε καταυλισμό Σύρων προσφύγων, η Αντζελίνα Τζολί, βρέθηκε σήμερα, Τρίτη, στo Παρίσι, όπου την υποδέχτηκε η Μπριζίτ Μακρόν στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Η διάσημη πρωταγωνίστρια του Χόλιγουντ και η σύζυγος του προέδρου της γαλλικής Δημοκρατίας είχαν συνομιλίες, στην αγγλική γλώσσα, για μία και πλέον ώρα. Το τετ α τετ μονοπώλησαν θέματα όπως η εκπαίδευση και η βία σε βάρος των γυναικών, επισήμανε το προεδρικό γραφείο.

Μετά την άφιξή του στο προεδρικό μέγαρο της Γαλλίας, το ζεύγος Μακρόν έχει ήδη κάνει δεκτούς πολλούς αστέρες της σόουμπιζ, που έχουν αναπτύξει παράλληλα και ανθρωπιστικό έργο, όπως τον μουσικό Μπόνο (που πρωτοστατεί στη μάχη για την αντιμετώπιση της φτώχειας) ή την τραγουδίστρια Ριάνα (που μάχεται για το δικαίωμα στην εκπαίδευση).

Η Αντζελίνα Τζολί, η οποία βρίσκεται το Παρίσι στο πλαίσιο μιας διαφημιστικής εκστρατείας, επισκέφθηκε την Κυριακή Σύρους πρόσφυγες στον τεράστιο καταυλισμό Ζαατάρι, στη βόρεια Ιορδανία. «Απευθύνουμε έκκληση στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να δράσουν για τη διευθέτηση της σύρραξης και την οικοδόμηση της ειρήνης στη Συρία» δήλωσε η ηθοποιός.

Με την ιδιότητα της ειδικής απεσταλμένης της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και συν-ιδρύτρια της Πρωτοβουλίας για την Πρόληψη της Σεξουαλικής Βίας, η διάσημη ηθοποιός θα επισκεφτεί αύριο, Τετάρτη, την έδρα του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες, όπου θα έχει συνάντηση το μεσημέρι με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Σκοπός της επίσκεψης είναι να συζητηθούν τα σχέδιά τους σε συνέχεια των κοινών προτάσεων της 9ης Δεκεμβρίου που συντάχθηκαν από τον γενικό γραμματέα και την ειδική απεσταλμένη σχετικά με την πρόληψη της σεξουαλικής βίας σε συγκρούσεις και την προστασία των γυναικών στις ζώνες των συγκρούσεων, αναφέρει ανακοίνωση του ΝΑΤΟ.

Η ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ θα συναντηθεί, επίσης, με όλα τα μέλη του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου (το ανώτατο όργανο του ΝΑΤΟ) και της Στρατιωτικής Επιτροπής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ