ΚΟΣΜΟΣ

Στα Σκόπια ο Νίμιτς: Συναντήσεις με Ζάεφ, Ιβάνοφ και Ντιμιτρόφ την Πέμπτη

Στα Σκόπια ο Νίμιτς: Συναντήσεις με Ζάεφ, Ιβάνοφ και Ντιμιτρόφ την Πέμπτη
ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/GEORGI LICOVSKI

Στα Σκόπια έφτασε το μεσημέρι ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το ονοματολογικό Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος αύριο θα καθίσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με την πλευρά της πΓΔΜ για να συζητηθούν οι προτάσεις που παρουσίασε στη Νέα Υόρκη στις 17 Ιανουαρίου.

Εκτός από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ, ο κ. Νίμιτς αναμένεται να συναντηθεί και με τον πρόεδρο της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ, καθώς και τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ.

Την ίδια ώρα, αναμένεται να έχει και σύντομα τετ-α-τετ με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης (VMRO-DPMNE) Χρίστιαν Μίτσοσκι αλλά και τον αρχηγό του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος της χώρας, Αλί Αχμετί.

Υπενθυμίζεται ότι χτες, ο Μάθιου Νίμιτς συναντήθηκε με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά αλλά και τον τομεάρχη εξωτερικών υποθέσεων της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο.

Ο κ. Νίμιτς χαρακτήρισε χτες εποικοδομητική τη συνάντηση με τον Νίκο Κοτζιά και ανέφερε ότι έλαβε γνώση των απόψεων της ελληνικής πλευράς, επισημαίνοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση είναι πολύ ειλικρινής και ενεργητική προς τη λύση του προβλήματος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ