ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Δεκάδες άμαχοι νεκροί από αεροπορικές επιδρομές του καθεστώτος στο βορρά

Συρία: Δεκάδες άμαχοι νεκροί από αεροπορικές επιδρομές του καθεστώτος στο βορρά
REUTERS/Stringer

Τουλάχιστον 20 άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα σε αεροπορικές επιδρομές δυνάμεων του συριακού καθεστώτος με στόχο περιοχές που ελέγχονται από τζιχαντιστές και αντάρτικες οργανώσεις στη βόρεια Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σε άλλες περιοχές της χώρας, τρία παιδιά σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς του καθεστώτος έναντια σε θύλακα ανταρτών στην ανατολική Γούτα, κοντά στην Δαμασκό, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Οι πιο θανατηφόρες αεροπορικές επιδρομές εξαπολύθηκαν στην επαρχία του Χαλεπιού και στη γειτονική επαρχία Ιντλίμπ, όπου το καθεστώς με τη στήριξη των ρωσικών, συμμαχικών δυνάμεων, διεξάγει μια επιθετική εκστρατεία.

«Οι αεροπορικές επιδρομές του καθεστώτος στοχοθέτησαν δύο χωριά στη νότια επαρχία του Χαλεπιού, σκοτώνοντας 15 αμάχους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής της ΜΚΟ.

Οι επιδρομές έπληξαν περιοχές που ελέγχονται από αντάρτικες οργανώσεις και την τζιχαντιστική οργάνωση Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ, παρακλάδι της αλ Κάιντα στη Συρία, σύμφωνα με τον Ραχμάν.

Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί του καθεστώτος στην Ιντλίμπ σκότωσαν επίσης πέντε αμάχους στην πόλη Σαραγκέμπ, σύμφωνα με την ΜΚΟ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ