ΚΟΣΜΟΣ

Η θλιβερή ιστορία του Nigel: Αγάπησε ένα ψεύτικο θαλασσοπούλι και πέθανε δίπλα του

Η θλιβερή ιστορία του Nigel: Αγάπησε ένα ψεύτικο θαλασσοπούλι και πέθανε δίπλα του
EUROKINISSI/ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ/ Φωτογραφία αρχείου

Ο Nigel, είναι ένα θαλασσοπούλι που έζησε για χρόνια μόνο του στο νησί Mana, στη Νέα Ζηλανδία.

Οι κάτοικοι του Mana είχαν προσπαθήσει να προσελκύσουν περισσότερα θαλασσοπούλια στο νησί τους, τοποθετώντας 80 τσιμεντένια αγάλματα τους σε κάποιο σημείο του νησιού, χωρίς όμως, κάποιο αποτέλεσμα.

Μέχρι που το 2013 έφτασε στο νησί ο Nigel, το πρώτο θαλασσοπούλι που είδαν οι κάτοικοι τα τελευταία περίπου 40 χρόνια. Ο Nigel, ωστόσο, έφτασε μόνος του και έκτοτε ανέπτυξε μια ιδιότυπη συμπεριφορά. Έφτιαξε μια ιδιότυπη αποικία δίπλα στα τσιμεντένια αγάλματα, ενώ φαίνεται πως ανέπτυξε μια «ιδιαίτερη σχέση» με ένα από αυτά.

Όπως είχαν παρατηρήσει οι κάτοικοι, το είχε επιλέξει για ταίρι του, αφού την περιποιούταν, της «μιλούσε», ενώ είχε φτιάξει και τη φωλιά του δίπλα της.

Μέχρι που πριν από τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian, έφτασαν στο νησί τρία άλλα θαλασσοπούλια. Οι κάτοικοι θεώρησαν ότι ο Nigel θα χαιρόταν που επιτέλους θα είχε αληθινή παρέα.

Όμως εκείνος δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον για αυτά. Αντιθέτως, σύμφωνα με τους κατοίκους, παρέμεινε «πιστός» στην αποικία και στο ταίρι του. Πριν από μερικές μέρες, ο Nigel πέθανε και το πτώμα του βρέθηκε δίπλα στο ταίρι του.

«Πιστεύω ότι η ζωή του ήταν λίγο θλιβερή. Ένιωθε, δεν ένιωθε μοναξιά, σίγουρα ποτέ δεν πήρε τίποτα πίσω από αυτά που έδινε, και αυτό από μόνο του πρέπει να είναι πολύ περίεργη εμπειρία, ειδικά όταν είχε περάσει τόσα χρόνια δίπλα στο ταίρι του», ανέφερε ο δασοφύλακας της περιοχής που βρήκε τον Nigel νεκρό.

«Όλοι λυπόμαστε γι′ αυτόν γιατί βρέθηκε σε μια πραγματικά απελπιστική κατάσταση», πρόσθεσε ο ίδιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ