ΚΟΣΜΟΣ

Διαστημικός περίπατος για δύο Ρώσους κοσμοναύτες

Διαστημικός περίπατος για δύο Ρώσους κοσμοναύτες
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/NASA/ALEXANDER GERST/HANDOUT

Η προσπάθεια δύο Ρώσων κοσμοναυτών που έχουν βγει έξω από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για να πραγματοποιήσουν μια σειρά εργασιών εγκαταστάσεων εξοπλισμού στην εξωτερική επιφάνειά του, μεταδίδεται σε ζωντανή σύνδεση.

Πρόκειται για τους Αλεξάντρ Νισούρκιν και Αντόν Σκαπλέροφ και μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά τον διαστημικό περίπατό τους:

Σημειώνεται πως ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS) είναι ένας ερευνητικός διαστημικός σταθμός σε τροχιά γύρω από τη Γη. Η συναρμολόγησή του ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 1998 ενώ το πρώτο του πλήρωμα εγκαταστάθηκε τον Νοέμβριο του 2000.

Ο ISS εξακολουθεί και σήμερα να βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης. Είναι ορατός από τη Γη, με την απόστασή του από την επιφάνειά της να κυμαίνεται μεταξύ 400,2 και 409,5 χιλιομέτρων.

Ταξιδεύει με μέση ταχύτητα ως προς την επιφάνεια της Γης 27.744 χιλιόμετρα ανά ώρα, συμπληρώνοντας 15,7 περιφορές την ημέρα.

Επειδή η περίοδος της τροχιάς του σταθμού γύρω από τη Γη είναι μία φορά κάθε 90 λεπτά, οι παρατηρητές εντός του ISS βιώνουν μια ανατολή ή δύση του ηλίου περίπου κάθε 45 λεπτά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ