ΚΟΣΜΟΣ

Σε εκρηκτικό μηχανισμό οφείλεται η έκρηξη στην Άγκυρα - Συλλήψεις οκτώ υπόπτων

Σε εκρηκτικό μηχανισμό οφείλεται η έκρηξη στην Άγκυρα - Συλλήψεις οκτώ υπόπτων
Φωτογραφία αρχείου AΠE-MΠE/EΡA/MERT CAKIR

Σε εκρηκτικό μηχανισμό και όχι διαρροή αερίου οφείλεται η έκρηξη που σημειώθηκε την Πέμπτη στην Άγκυρα και τραυμάτισε τρία άτομα, με τις τουρκικές Αρχές να έχουν ήδη προβεί στη σύλληψη και κράτηση οκτώ υπόπτων.

Ένας ένατος ύποπτος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της αστυνομίας, σύμφωνα με το Reuters.

Λίγο μετά την έκρηξη, οι Αρχές δήλωσαν ότι είχε σημειωθεί στον χώρο που βρίσκεται ο λέβητας φυσικού αερίου σε ένα υποκατάστημα της εφορίας, στη συνοικία Τζουκουραμπάρ.

Αφού, ωστόσο, εξέτασε το υλικό που είχαν καταγράψει κάμερες ασφαλείας, η αστυνομία γνωστοποίησε ότι ένας άνδρας τοποθέτησε μια τσάντα που πιστεύεται ότι περιείχε εκρηκτικές ύλες στην είσοδο του κτιρίου, σημειώνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του κυβερνήτη.

Οκτώ ύποπτοι, μεταξύ αυτών ο άνδρας που φέρεται να τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό, συνελήφθησαν σε 4 διαφορετικές επαρχίες. Ο ύποπτος που σκοτώθηκε είχε εισέλθει παράνομα στην Τουρκία και είχε εκπαιδευτεί από ένα παρακλάδι της οργάνωσης των Κούρδων της Συρίας (ΡΚΚ), σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Επιπλέον, ο κυβερνήτης της Άγκυρας, Ερτζάν Τοπατζά, δήλωσε ότι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά από τα συντρίμμια του κτιρίου, όπου σημειώθηκε η χθεσινή έκρηξη.

Στα πλάνα που τραβήχτηκαν από το σημείο, είναι ορατό το μέγεθος της καταστροφής στην πρόσοψη του κτιρίου. Τα παράθυρα των σταθμευμένων αυτοκινήτων περιμετρικά του κτιρίου έχουν σπάσει και χαλάσματα έχουν διασκορπιστεί στον δρόμο.

Το κτίριο ήταν άδειο τη στιγμή της έκρηξης, εκτός του προσωπικού ασφαλείας που ήταν παρόν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ