ΚΟΣΜΟΣ

Νεκροί επτά Τούρκοι στρατιώτες σε μάχες στη Βόρεια Συρία

Νεκροί επτά Τούρκοι στρατιώτες σε μάχες στη Βόρεια Συρία
REUTERS/Osman Orsal

Επτά Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα στη βόρεια Συρία, οι πέντε εκ των οποίων σε μια επίθεση εναντίον του άρματος μάχης όπου επέβαιναν, κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων εναντίον των Κούρδων πολιτοφυλάκων, ανακοίνωσαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

 

Η σημερινή ημέρα είναι η φονικότερη έως τώρα για τον τουρκικό στρατό έπειτα από την έναρξη της επιχείρησης της Άγκυρας υπό την ονομασία «Κλάδος Ελαίας».

Οι πέντε στρατιωτικοί επέβαιναν σε ένα τεθωρακισμένο το οποίο δέχθηκε επίθεση, στο βορειοανατολικό τμήμα της επαρχίας Αφρίν, ανέφερε ο τουρκικός στρατός σε ένα δελτίο τύπου.

Επιπλέον, έγινε γνωστός ο θάνατος ενός στρατιώτη σήμερα κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων με Κούρδους μαχητές και ενός άλλου στρατιώτη σε μια επίθεση στην παραμεθόριο επαρχία Κιλίς, στην Τουρκία.

Οι τουρκικές δυνάμεις απάντησαν εξαπολύοντας αεροπορικές επιδρομές, καταστρέφοντας καταφύγια και κρύπτες με όπλα.

Συμπεριλαμβανομένων των σημερινών θανάτων, 14 Τούρκοι στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων που ξεκίνησαν την 20η Ιανουαρίου με στόχο την εκδίωξη από το συριακό θύλακα της Αφρίν των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), της κουρδικής πολιτοφυλακής συμμάχου των ΗΠΑ στη μάχη εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Από την πλευρά του ο Ιμπραήμ Καλίν, ο εκπρόσωπος τύπου του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε σήμερα, σε μια συνάντηση με δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη, ότι η επιχείρηση συνεχίζεται όπως είχε σχεδιαστεί, ωστόσο προς στιγμής δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Ο Τούρκος πρόεδρος, κατά τα διάρκεια μιας ομιλίας σήμερα, διαβεβαίωσε ότι ο τουρκικός στρατός και οι Σύροι αντάρτες με τους οποίους πολεμά έχουν καταλάβει ορισμένες ορεινές περιοχές και προσεγγίζουν την Αφρίν.

«Απομένει λίγο (να προχωρήσουμε)» υπογράμμισε.

Ο Ερντογάν μίλησε για τον θάνατο 25 μαχητών από τις τάξεις των τουρκικών δυνάμεων και των Σύρων συμμάχων τους.

Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι περίπου 900 μαχητές των YPG έχουν σκοτωθεί σε διάστημα 15 ημερών, που διαρκούν οι επιχειρήσεις, ένας αριθμός που δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ