ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Πατέρας στραγγάλισε την κόρη του για την γλιτώσει από την ασθένειά της

Βρετανία: Πατέρας στραγγάλισε την κόρη του για την γλιτώσει από την ασθένειά της
Φωτογραφία Αρχείου EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ένας 64χρονος πατέρας στραγγάλισε την 19χρονη κόρη του στη Βρετανία, ώστε, όπως ομολόγησε ο ίδιος, να βάλει ένα τέλος στα βάσανα που περνούσε λόγω των ψυχολογικών της προβλημάτων.

Ο Richard Kray αποφάσισε να δώσει αυτό το τραγικό τέλος στα προβλήματα της οικογένειας, επιχείρησε μάλιστα να σκοτώσει και την σύντροφό του και μητέρα της νεαρής, όμως εκείνη κατάφερε να του ξεφύγει και τον κατήγγειλε στην αστυνομία.

Ο άντρας, μετά τη σύλληψή του, ομολόγησε πως είχε σκοτώσει το παιδί του, αρνήθηκε την κατηγορία της δολοφονίας, αλλά δέχτηκε αυτή της ανθρωποκτονίας με μειωμένη ευθύνη και την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

«Μπορείτε να με συλλάβετε. Εγώ την σκότωσα. Είμαι απλά στα όρια μου. Έχουμε περάσει μήνες και μήνες με τα ψυχολογικά προβλήματα της κόρης μου και της συντρόφου μου και δεν μπορούσα πλέον να τα αντέξω. Είμαι ένοχος. Δεν μπορούσα να την αφήσω να υποφέρει άλλο. Ξέρω ότι ακούγεται σκληρό αλλά δεν μπορούσα να σκεφτώ κάτι άλλο», είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν, σύμφωνα με το BBC.

Η νεαρή κόρη του Kray, Olivia, είχε έντονο άγχος και, όπως ανέφερε ο εισαγγελέας κατά τη διάρκεια της δίκης του 64χρονου, «χρειαζόταν τον πατέρα της μαζί όποτε ήθελε να βγει έξω». Ο άντρας είχε αναγκαστεί να λάβει άδεια από την δουλειά του για φροντίζει την κόρη, όμως η κατάσταση είχε καταβάλει ψυχολογικά και τον ίδιο.

Την ίδια περίοδο που έλαβε την άδεια είχε δηλώσει πως δεν μπορεί να ανταπεξέλθει πλέον στις ανάγκες της 19χρονης, ενώ λίγο καιρό αργότερα και καθώς ήταν στο αυτοκίνητο μαζί με την κόρη και την σύντροφό του τους είχε πει: «Ας τρακάρουμε. Ας σκοτωθούμε όλοι μαζί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ