ΚΟΣΜΟΣ

Το Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου ξεκινά έρευνα για «τάφους» Εβραίων στις εγκαταστάσεις του

Το Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου ξεκινά έρευνα για «τάφους» Εβραίων στις εγκαταστάσεις του
Pixabay

Ένα νέο ντοκιμαντέρ για τα πειράματα των ναζί, ανοίγει παλιές πληγές στη Γαλλία. Ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια της χώρας αποφάσισε να ξεκινήσει έρευνα στις εγκαταστάσεις του καθώς υπάρχει πιθανότητα να είναι χτισμένες πάνω από τάφους Εβραίων πολιτών.

Το ντοκιμαντέρ για το Ολοκαύτωμα, «Ιπποκράτης στην Κόλαση», (Hippocrates in Hell) προβλήθηκε στη χώρα την περασμένη εβδομάδα και έχει γεννήσει ερωτήματα για το εάν τα απομεινάρια 86 Εβραίων που βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν από τον καθηγητή Αυγούστο Χιρτ, βρίσκονται κάτω από τα κτίρια του πανεπιστημίου του Στρασβούργου.

Ο γιατρός των Ναζί χρησιμοποίησε τις εγκαταστάσεις του Ανατομικού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου Ράιχ στο Στρασβούργο για να πραγματοποιήσει ιατρικά πειράματα για τα πάνω σε σώματα εβραίων που είχαν πεθάνει στους θαλάμους αερίων του στρατοπέδου συγκέντρωσης Νατζβάιλερ-Στρούτχοφ.

Υποτίθεται πως όλα τα πτώματα Εβραίων που έγιναν πειραματόζωα στα χέρια των ναζιστών έχουν καεί, ωστόσο στο πανεπιστήμιο υπάρχουν ακόμη 20 κουτιά (με έγγραφα) που φέρουν το όνομα του Χιρτ.

Για αυτό το λόγο το πανεπιστήμιο ήρθε σε επαφή με ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες για να διερευνήσει εάν υπάρχουν ανθρώπινα δείγματα από τα θύματα του Ολοκαυτώματος στην περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ