ΚΟΣΜΟΣ

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018: Η αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν θα ταξιδέψει στην Πιονγκτσάνγκ

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018: Η αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν θα ταξιδέψει στην Πιονγκτσάνγκ
EPA/KCNA SOUTH KOREA OUT/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα συμπεριλάβει την μικρή του αδελφή στο επιτελείο που θα αποστείλει η Βόρεια Κορέα στο Νότο στο πλαίσιο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Πιονγκτσάνγκ. Εάν το σχέδιο προχωρήσει, τότε αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ένα μέλος της δυναστείας των Κιμ θα πατήσει επί νοτιοκορεάτικου εδάφους, σημειώνει το CNNi.  

Το υπουργείο Ενοποίησης της Νότιας Κορέας ενημέρωσε πως η Κιμ Γιο-τζονγκ, μικρότερη αδελφή του ηγέτη του απομονωμένου καθεστώτος της Βόρειας Κορέας, θα συμμετέχει στο επιτελείο της χώρας για τους Ολυμπιακούς, του οποίου θα ηγείται ο Κιμ Γιονγκ Ναμ, πρόεδρος του βορειοκορεάτικου Κοινοβουλίου.

Η 30χρονη, που από το 2014 έχει καταφέρει να ανελιχθεί στην εξουσία και το περασμένο έτος ψηφίστηκε ως μέλος του Κοινοβουλίου της Βόρειας Κορέας.

Κιμ Γιο-τζονγκ: Η μυστηριώδης αδελφή του Κιμ Γιογκ Ουν ανελίσσεται στην ηγεσία

Σκιώδης παρουσία

Όπως συμβαίνει με όλα τα μέλη της δυναστείας των Κιμ, πολύ λίγα είναι γνωστά για την Κιμ Γιο-τζονγκ, πέραν της επίσημης θέσης που καταλαμβάνει στο καθεστώς. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ηγεσίας της Βόρειας Κορέας, είναι στενή συνεργάτης του αδελφού της «και από την άνοδό του στην εξουσία είναι εκείνη που διοργανώσει τις δημόσιες εμφανίσεις του, μεταξύ άλλων».

Είναι γεννημένη στις 26 Σεπτεμβρίου του 1987 και έχει σπουδάσει στην Ελβετία, όπως και ο αδελφός της. Πιστεύεται πως παρακολούθησε επίσης μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Κιμ Ιλ-σονγκ, αλλά και σε σχολή της δυτικής Ευρώπης για την ανώτατη εκπαίδευσή της.

Η θέση της είναι τέτοια που της επιτρέπει να αναλαμβάνει τα ηνία της χώρας όποτε κρίνεται απαραίτητο. Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες την θέλουν να έχει αναλάβει την εξουσία του κράτους στα τέλη του 2014 λόγω ασθένειας του αδελφού της, ο οποίος υπέφερε από διαβήτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ