ΚΟΣΜΟΣ

Προβλήματα στο αεροδρόμιο του Παρισιού λόγω του χιονιά

Προβλήματα στο αεροδρόμιο του Παρισιού λόγω του χιονιά
REUTERS/John Schults

Μόνο το 50% των πτήσεων μικρών αποστάσεων της Air France αναμένεται να πραγματοποιηθούν σήμερα από το αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού, λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει τη γαλλική πρωτεύουσα, ενώ από το αεροδρόμιο Σαρλ-ντε-Γκολ θα γίνουν κανονικά μόνο δύο στα τρία δρομολόγια μεσαίων αποστάσεων.

Η Air France προβλέπει πάντως ότι θα εκτελέσει το 90% των πτήσεων μεγάλων αποστάσεων από το Σαρλ-ντε-Γκολ. Ωστόσο, προειδοποίησε ότι λόγω της χιονοθύελλας αναμένονται "σημαντικές καθυστερήσεις" στις αναχωρήσεις των αεροσκαφών και από τα δύο αεροδρόμια.

Η εταιρεία δεν διευκρίνισε τον ακριβή αριθμό των πτήσεων που επρόκειτο να γίνουν σήμερα. Τα δρομολόγια μικρών αποστάσεων εκτελούνται από τη θυγατρική της, την εταιρεία Hop!.

"Σήμερα, 7 Φεβρουαρίου, λόγω της χιονόπτωσης στην περιοχή του Παρισιού και τη δυσκολία πρόσβασης στα αεροδρόμια" παρατηρούνται καθυστερήσεις, ανέφερε στην ανακοίνωσή της, καλώντας τους επιβάτες να ενημερώνονται από τον ιστότοπό της ή από μια τηλεφωνική γραμμή που έχει θέσει στη διάθεση του κοινού για τον σκοπό αυτόν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ