ΚΟΣΜΟΣ

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018: Ο Πενς έκανε μόνο μια σύντομη εμφάνιση στην ολυμπιακή δεξίωση

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018: Ο Πενς έκανε μόνο μια σύντομη εμφάνιση στην ολυμπιακή δεξίωση
Yonhap via REUTERS

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς έκανε μόνο μια σύντομη εμφάνιση στο δείπνο που οργανώθηκε σήμερα πριν από την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων και στο οποίο θα έπρεπε να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο και τον αρχηγό του κράτους της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ναμ, ανακοινώθηκε από τη Σεούλ.

Σύμφωνα με το πλάνο του τραπεζιού των 12 θέσεων που έδειξε η τηλεόραση, ο Πενς θα καθόταν ακριβώς απέναντι από τον Κιμ Γιονγκ Ναμ σ' αυτή τη δεξίωση στην Πιονγκτσάνγκ.

Όμως σύμφωνα με εκπρόσωπο της νοτιοκορεατικής προεδρίας, ο Πενς έφθασε καθυστερημένος, «χαιρέτισε αυτούς που ήταν καθισμένοι στο τραπέζι και έφυγε χωρίς να καθίσει».

Ο εκπρόσωπος δήλωσε πάντως πως ο Πενς είχε ενημερώσει εκ των προτέρων τη Σεούλ ότι θα δειπνούσε με τους αμερικανούς αθλητές. «Κατά συνέπεια το σερβίτσιο του δεν είχε τοποθετηθεί στο τραπέζι», πρόσθεσε.

«Θα έφευγε αμέσως μετά την ομαδική φωτογραφία, όμως ο πρόεδρος Μουν τον προσκάλεσε για να 'συναντήσει φίλους', έτσι πέρασε για λίγο από τη δεξίωση».

Στο πλάνο του τραπεζιού, που είχε παρουσιαστεί μερικά λεπτά νωρίτερα από τη νοτιοκορεατική τηλεόραση, φαίνεται ότι ο Πενς επρόκειτο να καθίσει αριστερά του Μουν, ακριβώς απέναντι από τον Κιμ, που με τη σειρά του βρισκόταν ανάμεσα στον επικεφαλής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ και τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ